Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În 10 ani MINI va renunța complet la motoarele cu combustie internă în favoarea sistemelor electrice!

16 Iulie 2019 - 12:39
Redacţia PiataAuto.md
MINI anunță planuri mărețe pentru următorii 10 ani: până în 2030 britanicii vor renunța complet la motoarele cu combustie internă, gama de modele urmând să fie compusă în exclusivitate de electromobile. Mai mult, britanicii vor renunța chiar și la sistemele de propulsie de tip hibrid!
Astfel, în următorii 10 ani în gama celor de la MINI nu vor mai avea loc motoarele pe benzină sau motorină, nici încadrul sistemelor de propulsie hibridă. Cu o declarație în acest sens a venit Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administrație BMW Group pentru revista Auto Express. Potrivit oficialului, decizia a fost luată pe fundalul înăspririi treptate a normelor ecologice pentru automobile, introduse nu doar în Europa, ci și la nivel mondial.
De altfel, Schwarzenbauer a declarat că conducerea MINI s-a arătat surprinsă de interesul sporit pentru noul vehicul complet electric, apărut recent în gamă, MINI Cooper SE, iar aceasta doar a confirmat decizia corectă luată de conducere în legătură cu planurile de dezvoltare ale companiei pentru următorii ani.
Amintim că MINI Cooper SE este propulsat de un motor electric de 184 CP, alimentat de la o baterie de 32.6 kWh, capabilă să-i asigure o autonomie de circa 270 km. Varianta electrică indică și cifre de performanță demne de o compactă urbană – 7.3 secunde în exercițiul de accelerație până la 100 km/h și o viteză maximă de 150 km/h. De menționat, însă, că noul MINI Cooper SE nu este primul electromobil al mărcii – acum 10 ani britanicii prezentau prototipul MINI E, produs în doar câteva sute de exemplare, însă acel model nu a ajuns să fie produs în serie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter