Legendarul Lee Iacocca, președintele Ford și persoana ce a pus baza apariției primului Mustang, s-a stins din viață
3 Iulie 2019, 11:26
Lee Iacocca, legendarul președinte Ford și directorul executiv Chrysler, s-a stins din viață la vârsta de 94 ani. Unicul manager, ce a condus în diferiți ani doi din cei trei mari constructori auto americani, va rămâne în memoria pasionaților de automobile, grație modelelor legendare ce și-au făcut apariția în mare parte datorită lui Iacocca, precum Ford Mustang și Ford Fiesta.
Născut la 15 octombrie 1924, Lido Anthony "Lee" Iacocca a venit în compania Ford în 1946, unde și-a construit o carieră de succes inițial în departamentul de marketing și vânzări. La 10 noiembrie 1960 Lee a fost numit în funcția de vice-președinte și manager general Ford, pentru ca cu 10 ani mai târziu să devină președintele companiei.
În acești ani, Lee Iacocca a contribuit mult la apariția legendarului Mustang, dar și la dezvoltarea modelelor compacte Ford, printre care modelul Fiesta.
După ce a condus cu succes compania timp de 8 ani, în 1978 Iacocca a fost demis din funcția de președinte de către Henry Ford II – ulterior în autobiografia sa, Iacocca a relatat că la baza deciziei a stat popularitatea și succesul său în cadrul companiei, invidiată de Henry Ford II.

La scurt timp Iacocca a fost invitat să conducă compania Chrysler, aflată în acei ani într-o criză profundă și pe marginea falimentului. Deciziile lui Iacocca au ajutat marele constructor american să depășească criza, timp în care o bună parte din datorii, printre care și creditul de 1.2 miliarde de dolari, au fost restituite. În 1995 legendarul manager s-a retras definitiv din industria auto, dar și-a continuat activitatea în domeniul afacerilor.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,196
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!