Mercedes-Benz C-Class cu motorizare diesel a surprins specialiștii de la Green NCAP cu nivelul de emisii

În primăvara acestui an cei de la Euro NCAP au lansat un nou domeniu de teste pentru automobilele comercializate în Europa – dacă Euro NCAP testează siguranța automobilelor noi, atunci cei de la Green NCAP sunt preocupați de testarea eficienței și emisiilor produse de automobilele comercializate pe Bătrânul Continent și, precum anterior, automobilele ce indică cele mai bune rezultate se pot alege cu calificativul maxim de 5 stele.
Astfel, în cadrul testelor specialiștii de la Green NCAP testează nivelul de emisii produs de automobile, cât și eficiența, în diverse condiții și regimuri de rulare, cu regim "Sport" și "Eco" inclus. Pentru ambele categorii de teste este prevăzut punctajul maxim de 10 puncte, iar scorul final este dictat de media celor două calificative.

O nouă rundă de teste a fost realizată de curând – specialiștii au pus la încercare modele precum Audi A4 Avant g-tron, Mercedes-Benz C 200 d 4MATIC, Renault Scenic 1.7 dCi, Opel/Vauxhall Corsa 1.0 și Nissan Leaf.
Cele mai surprinzătoare rezultate au fost indicate de Mercedes-Benz C 200 d 4MATIC – sedanul german, echipat cu motor turbodiesel cuplat la cutie automată și sistem de tracțiune integrală a reușit să acumuleze scorul maxim de 10 puncte în categoria emisiilor, în mare parte grație filtrului de particule și sistemului AdBlue. La categoria "eficiență", însă, modelul german a acumulat doar 5.3 puncte, ce a rezultat într-un scor mediu de 3 stele din 5.
Cel mai bun rezultat în noua rundă de teste a fost indicat de Nissan Leaf – electromobilul automat se alege cu 10 puncte pentru emisii, iar pentru eficiență specialiștii i-au atribuit 8.5 puncte. Scorul final este de 5 stele din 5 maxime posibile. Afară de automobilele menționate, cei de la Green NCAP au testat versiunea cu gaz natural lichefiat Audi A4 Avant g-tron (8.7 puncte pentru emisii, 4.7 puncte pentru eficiență, 3 stele), ce va fi modernizată curând pentru a se încadra în normele de poluare Euro 6d-TEMP; monovolumul Renault Scenic 1.7 dCi cu turbodiesel de 150 CP (8.6 puncte pentru emisii, 5.9 puncte pentru eficiență, 3 stele); hatchback-ul Opel/Vauxhall Corsa cu benzinar de 1.0 litri (9.0 puncte pentru emisii, 6.0 puncte pentru eficiență, 4 stele).
0
445
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!