Mercedes-Benz EQS a fost surprins în timpul testelor! Viitoarea navă amiral electrică va avea siluetă de coupe cu 4 uși

Mercedes-Benz se pregătește să atace piața electromobilelor cu modele noi din seria EQ. Primul model din gamă este proaspătul SUV electric EQC, pe care îl veți putea descoperi curând în testul drive realizat de redacția PiataAuto.md, iar în următorii ani germanii vor lansa un hatchback compact, EQA, un crossover compact, denumit EQB, dar și o navă amiral de dimensiuni mari, viitorul EQS.
În aceste zile pe drumurile publice din Germania a fost suprins electromobilul, ce se va situa în vârful gamei electromobilelor din seria EQ, imensul EQS, care va oferi clienților o alternativă cu propulsie electrică și siluetă mai dinamică pentru S-Class. Deși are caroseria bine camuflată, modelul din imagini etalează silueta de coupe cu 4 uși, pe care o va avea electromobilul de serie, dar și anumite elemente de caroserie, precum blocurile optice față, realizate în actualul limbaj stilistic al mărcii germane.
Pe lângă silueta aerodinamică, mânerele exterioare vor fi ascunse în portierele electromobilului, precum e în vogă în industria auto mondială. Dată fiind propulsia 100% electrică, EQS va fi lipsit de un sistem de evacuare, însă în bara de protecție spate va fi integrat un difuzor ce va imita terminațiile tobelor de eșapament, pentru un aspect mai agresiv.
Mercedes-Benz EQS va avea la bază platforma modulară MEA (Modular Electric Architecture), dezvoltată special pentru electromobile în cadrul concernului Daimler. În dependență de versiune, electromobilul va avea două motoare electrice, situate pe ambele punți, ce vor asigura un sistem de tracțiune integrală și vor fi capabile să dezvolte peste 400 CP și 750 Nm. Printre viitorii rivali ai lui EQS se enumeră Porsche Taycan, Audi e-tron GT și noua generație Jaguar XJ, care la fel va avea o siluetă de coupe cu 4 uși și un sistem de propulsie 100% electrică.
0
1,381
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!