Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Nissan raportează o scădere catastrofală a profitului operațional de 99% în cel de-al doilea trimestru al anului

26 Iulie 2019 - 12:11
Redacţia PiataAuto.md
De puțin peste 2 ani Nissan are un nou președinte – niponul Hiroto Saikawa, care a înlocuit în această postură pe Carlso Ghosn, renumitul lider al Alianței Renault-Nissan, care a contribuit mult la scoaterea companiei nipone din criza acută de acum 20 ani. În noiembrie 2018 Hiroto Saikawa a dispus demiterea lui Ghosn din funcția de președinte a consiliul de administrație Nissan, iar ulterior omul de afaceri a fost acționat în judecată de compania niponă. Ei bine, cum se simte Nissan cu noua conducere? Rezultatele celui de-al doilea trimestru al anului oferă un tablou mai mult decât obiectiv, în cifre.

Conform legislației Japoniei, anul financiar are începutul în luna aprilie a fiecărui an. Astfel, Nissan tocmai și-a încheiat primul trimestru financiar din acest an, iar rezultatele sunt unele catastrofale. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (aprilie-iunie 2018), Nissan a simțit o scădere a profitului operațional de 99%, de la 109.1 miliarde yeni la 1.6 miliarde yeni, echivalentul a circa 14.8 milioane dolari. Afară de aceasta, marja de operare a constituit în aceste 3 luni doar 0.1%, comparativ cu cele 4% de acum un an.
Potrivit conducerii Nissan, compania ar simți o astfel de scădere drastică din cauza metamorfozelor indicate de piața auto mondială din ultimii ani, dar și scăderea vânzărilor în industrie la nivel global. Niponii raportează o scădere a pieței de 6.8% în cel de-al doilea trimestru al acestui an, până la 22.5 milioane automobile comercializate la nivel global, în timp ce Nissan a indicat o scădere a vânzărilor de 6%, până la 1.23 milioane automobile. În Japonia Nissan au simțit o scădere de 2.6% pe piață, în timp ce în SUA scăderea a fost de 3.3%, iar în Europa de 16.3%. În China, însă, niponii au înregistrat o creștere de 2.3%.

Pe lângă scăderea vânzărilor, Nissan consideră că printre principalele motive a unei asemenea scăderi drastice a profiturilor operaționale se enumeră investițiile colosale în modernizarea gamei de modele și motorizări pe fundalul normelor ecologice înăsprite, care consumă o bună parte din venituri.

În cadrul unui briefing, Nissan a anunțat planurile anti-criză: în următorii ani compania va reduce producția la nivel global, dar și va concedia circa 9% din angajați, ceea ce constituie circa 12,500 persoane. Totodată, unele modele nu vor supraviețui și vor fi eliminate din gamă în cadrul proceseului de reorganizare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter