Porsche a actualizat bolidul de curse 911 RSR: circa 95% din componente sunt absolut noi

Germanii au publicat primele imagini și informații despre varianta actualizată Porsche 911 RSR, destinată curselor de anduranță. Bolidul a primit actualizări la nivel de substrat tehnic și unitate de propulsie, iar circa 95% din componente sunt absolut noi.
Noul bolid va participa la cursele din cadrul Campionatului Mondial de Anduranță în sezonul 2019/2020. Potrivit germanilor, cea mai mare parte din componente, inclusiv unitatea de propulsie, sunt noi, cu excepția farurilor, sistemului de frânare, ambreiajului și scaunelor. Deși poartă aceeași denumire și preia anumite elemente de design de la coupe-ul de serie 911, noul 911 RSR se distinge prin unitatea de propulsie, aplasată central, și elementele suspensiei și sistemului de frânare, pregătite pentru cursele de anduranță.
Dacă bolidul actual are un propulsor de 4.0 litri, atunci varianta actualizată dispune de un motor boxer cu 6 cilindri, de 4,194 cm3. Motorul poate livra până la 515 CP, cu 5 CP mai mult decât avea la activ versiunea precedentă, iar puterea poate fi ajustată în funcție de mărimea admisiei de aer pentru diferite curse. Motorul se cuplează la noua cutie secvențială cu 6 trepte, ce este mai ușoară decât cutia utilizată anterior. Grație sistemului de evacuare revizuit, ce dispune acum de două tobe de evacuare integrate pe lateral, inginerii au creat un nou difuzor posterior, ce vine să îmbunătățească caracteristicile aerodinamice. Siguranța la bord va fi asigurată de o nouă carcasă și un sistem îmbunătățit de prevenire a impacturilor cu avertizări pentru pilot.
Noul Porsche 911 RSR va debuta în curse la Silverstone, în luna septembrie a acestui an. De altfel, germanii au realizat o serie de teste pe parcursul mai multor luni, începând cu anul trecut, iar în luna martie a acestui an bolidul a fost supus unor teste de anduranță pe circuitul Paul Ricard, unde a parcurs peste 6 mii kilometri.
0
1,666
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!