Premieră: Audi S6 debuteză cu o nouă motorizare twin turbo pe benzină

Noua generație Audi S6 a debutat cu câteva săptămâni în Europa – precum și marea majoritate din modelele cu indicile "S", sedanul a primit o motorizare diesel, însă aceasta este valabilă doar pentru clienții de pe Bătrânul Continent, pe când pentru celelalte piețe constructorul din Ingolstadt a rezervat o motorizare pe benzină pentru S6.
Vechea unitate biturbo V8 de 4.0 litri și cutia robotizată au fost pensionate definitiv. În conformitate cu normele ecologice înăsprite, noul sedan a optat pentru un benzinar mai modesc ca cilindree, dar capabil să ofere performanțe similare. Este vorba despre unitatea V6 de 2.9 litri, dezvoltată în comun cu cei de la Porsche, care-și mai face apariția sub capotele modelelor Audi RS4, Audi RS5, Porsche Cayenne și Porsche Panamera. În cazul modelelor menționate, benzinarul vine echipat cu două turbocompresoare, pe când în cazul noii S6 TFSI acestea sunt asistate și de un compresor electric, pentru prima dată pe un motor pe benzină în cadrul Concernului Volkswagen. Totodată, Audi S6 TFSI vine cu un sistem electric de 48 V cu acumulator dedicat, în cadrul unui sistem mild-hybrid. Deși performanțele unității sunt similare celei indicate pentru RS4 și RS5, de 450 CP și 600 Nm, cuplul maxim este acum disponibil din primele secunde de accelerație, grație compresorului electric. Astfel, cel puțin teoretic, Audi S6 va indica un timp mai bun de accelerație.
Benzinarul se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte, identică celeui utilizate de versiunea europeană Audi S6 cu turbodiesel sub capotă. Este prezent și sistemul de tracțiune integrală quattro, care în mod normal distribuie cuplul în proporție de 40:60, iar în dependență de situație și regim de rulare, puntea spate poate beneficia de până la 70% din cuplu, pe când în spate – până la 85%. Caracteristicile dinamice ale noului Audi S6 TFSI sunt identice cu cele indicate de predecesor – sedanul accelerează până la 60 mph (97 km/h) în 4.4 secunde, fiind, totodată, mai ager decât versiunea turbodiesel cu 0.6 secunde în executarea acestui exercițiu.
Audi S6 TFSI poate fi achiziționat în SUA la prețul de 73,900 dolari, iar livrările vor demara până la finalul acestui an. Ulterior în SUA va debuta și noul Audi S7, cu aceeași unitate sub capotă. Pe lângă piața americană, Audi S6 cu motor pe benzină va fi comercializat în Asia și Orientul Mijlociu.
0
1,882
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!