Premieră: Hyndai Sonata Hybrid debutează cu panouri solare pe plafon

Hyundai diversifică gama de versiuni pentru sedanul din segmentul D, Sonata – noua generație a modelului sud-coreean debutează în premieră cu o versiune hibridă. Inițial modelul a fost prezentat în varianta destinată pieței interne din Coreea de Sud, însă ulterior Sonata Hybrid va fi un model global.

La nivel de design exterior Sonata Hybrid se distinge de modelele echipate doar cu motoare termice prin designul revizuit al barelor de protecție și calandrului, dar și un set de jante speciale, cu aspect modificat și un coeficient aerodinamic îmbunătățit. Motorizarea hibridă va fi oferită inclusiv și în nivelel de echipare incipientă, ceea ce înseamnă că sedanul eco-friendly va oferi și un preț atractiv pe piață.
Sub capota Hyundai Sonata Hybrid s-a situat unitatea aspirată natural pe benzină, motorul din seria Smartstream G2.0 GDi, cu injecție directă, ce livrează 152 CP și 188 Nm. Motorul electric este integrat în cutia automată cu 6 rapoarte și livrează 52 CP și 205 Nm. Puterea cumulativă constituie 195 CP. Tot cu versiunea hibridă a sedanului sud-coreean debutează unitatea de control a transmisiei ASC (Active Shift Control), care ulterior își va face apariția pe toate hibridele mărcii. Tehnologia permite o schimbare mai rapidă cu până la 30% a treptelor dar și contribuie la o eficiență mai bună.
Echipată cu jantele standard de 16 țoli, Hyundai Sonata Hybrid indică un consmu mediu de combustibil de 5.0 litri, în timp ce mașina echipată cu jantele opționale de 17 țoli va indica un consum de 5.2 litri. Comparativ cu sedanul hibrid de generație precedentă, consumul a fost micșorat cu până la 10%. O altă noutate pentru Sonata cu noua generație este plafonul echipat cu panouri solare, capabil să încarce bateriile ce alimentează motorul electric, situate în podeaua sedanului. Inginerii sud-coreeni au estimat, că timp de un an de exploatare panourile vor asigura cumulativ o autonomie de 1,300 km în regim 100% electric.
În aceste zile Sonata Hybrid se lansează în Coreea de Sud. Prețul de pornire pe piața internă, cu subsidiile de stat incluse, este de 23,400 dolari și poate ajunge până la 31,800 dolari cu nivelul maxim de echipare. Ulterior Sonata Hybrid se va lansa și pe piața din SUA.
0
477
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!