Premieră: Nissan Skyline facelift! Renumitul sedan nipon primește actualizări tehnice consistente

Generația actuală Nissan Skyline, ce poartă indicile V37, este o versiune mai accesibilă a sedanului Infiniti Q50, destinată clienților din Japonia. În aceste luni niponii pregătesc un set de actualizări consistente pentru substratul tehnic Infiniti Q50, iar primul de aceste îmbunătățiri a beneficiat chiar versiunea niponă – Nissan Skyline.
La nivel de design exterior niponii nu au introdus prea multe modificări, însă siglele Infiniti, cu care era comercializat Skyline anterior, au cedat locul siglelor Nissan, în față și la posterior. Sedanul s-a ales cu un calandru redesenat, în stilul modelelor actuale din gamă, cu suprafețe cromate și un ornament masiv în forma literei "V". Barele de protecție au fost ușor redesenate, iar blocurile optice spate dispun acum de semnături LED noi, rotunde, care să ne amintească despre modelele clasice Nissan, atât de îndrăgite de pasionații auto.
La interior Skyline s-a ales cu un volan nou și îmbunătățiri pentru sistemul multimedia NissanConnect, ce va putea primi actualizări prin intermediul conexiunilor web. Printre noutățile importante se enumeră un head-up display color, disponibil în premieră pentru sedanul comercializat în Japonia, și pachetul de sisteme de siguranță activă ProPilot 2.0, cu sistem de pilot automat de nivelul II inclus. Cu sistemul conectat, Skyline va putea rula de sine stătător pe autostrăzi, pe o singură bandă, menținând distanța până la automobilul din față, fiind capabil să frâneze automat în caz de urgență.
Benzinarul turboaspirat de 2.0 litri, oferit de Mercedes-Benz, a fost pensionat. Astfel, gama de motorizări Skyline include acum varianta hibridă, ce combină benzinarul V6 de 3.5 litri, aspirat natural, cu 306 CP, cu un motor electric de 68 CP. Sistemul nu a fost supus modificărilor și livrează în continuare 359 CP, fiind cuplat la cutia automată cu 7 rapoarte. Precum și anterior, în această versiune Skyline are standard tracțiune pe puntea spate, iar opțional clienții pot opta pentru un sistem de tracțiune integrală.
O noutate în gama motorizărilor este unitatea twin turbo V6 de 3.0 litri, disponibil anterior doar pentru Infiniti Q50. Motorul se cuplează la cutia automată cu 7 rapoarte, ce transmite cuplul doar pe puntea spate, și are la activ 300 CP. Același motor este prevăzut pentru varianta de top Skyline 400R, unde livrează 400 CP. Astfel, acesta este cel mai puternic Skyline din istorie, or versiunea legendară Skyline GT-R avea la activ cel mult 322 CP în versiunile de serie.
Nissan Skyline facelift se va lansa în Japonia în toamna acestui an. Sedanul va fi disponibil în premieră cu servodirecția DAS (Direct Adaptive Steering), ce nu prevede o conexiune mecanică dintre volan și roțile punții față – niponii promit o precizie mai înaltă și o manevrabilitate mai bună. Lista opționalelor a fost suplinită cu suspensia adaptivă IDS (Intelligent Dynamic Suspension).
0
2,333
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!