Premieră: Porsche prezintă noile 911 Carrera Coupe și 911 Carrera Cabrio

Cea de-a opta generație Porsche 911 a debutat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Los-Angeles în 2018. Inițial germanii au prezentat versiunile de top, Carrera S și Carrera 4S, iar ulterior și-a făcut apariția și versiunea decapotabilă – 911 Carrera S Cabrio. Astăzi Porsche a anunțat noile versiuni incipiente pentru modelul legendar – 911 Carrera Coupe și 911 Carrera Cabrio.
Din punct de vedere estetic și al echipamentelor disponibile la bord, Porsche 911 Carrera nu se distinge prea mult de versiunile Carrera S, iar diferența principală este făcută de unitatea de propulsie. Noile Carrera au la bază propulsorul boxer de 3.0 litri, cu 6 cilindri, capabil să livreze 385 CP (un surplus de 15 CP comparativ cu predecesorul) și 450 Nm cuplu maxim.
Motorul se cuplează doar la cutia robotizată cu 8 rapoarte și dublu ambreiaj, și poate asigura coupe-ului un timp de accelerare de 4.2 secunde până la 100 km/h, în timp ce versiunea decapotabilă execută același exercițiu în 4.4 secunde. De altfel, timpul de accelerare poate fi redus cu până la 0.2 secunde pentru ambele versiuni, cu pachetul opțional Sport Chrono inclus. Acul vitezometrului va opri în drept cu valoarea de 293 km/h în cazul coupe-ului, pe când decapotabila poate accelera maxim până la 291 km/h.
Cum am menționat mai sus, variantele din seria Carrera se vor distinge în special prin unitatea de propulsie de versiunile situate pe o treaptă mai sus, denumite Carrera S, pe când la bord clienții vor beneficia de un set de echipamente aproape identic, aici fiind inclus standard instrumentarul de bord clasic combinat, cu indicatoare analogice și afișaje digitale, dar și ecranul imens al sistemului multimedia ce domină consola centrală, de 10.9 țoli.
Porsche 911 Carrera vor mai oferi întreg setul de regimuri de rulare, împreună cu noul regim "Wet" pentru suprafețe de carosabil umede.
Clienții vor putea plasa comenzile pentru noile 911 Carerra Coupe și 911 Carrera Cabrio la scurt timp după prezentare, iar în următoarele luni modelele își vor face apariția în showroom-urile din Europa.
0
1,478
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!