Premieră dublă: Mercedes-AMG prezintă noile versiuni de performanță de top A 45 și CLA 45

Mercedes-AMG a pregătit o premieră dublă cu două versiuni de performanță de top pentru noua gamă de modele compacte A-Class – au fost prezentate noile Mercedes-AMG A 45 și Mercedes-AMG CLA 45. Pe lângă performanțele de top stoarse din benzinarul M 139, noile modele debutează cu un design exterior extrem de agresiv și senzații tari în condus, grație multitudinii regimurilor de condus puse la dispoziția șoferului, inclusiv Drift Mode, iar asta chiar dacă modelele au la bază platforma Mercedes-Benz ce prevede un sistem de tracțiune standard pe puntea față!
La nivel de design exterior noile A 45 și CLA 45 adoptă stilistica modelelor de performanță mai mari din gama Mercedes-AMG, cu bare de protecție față cu incizii de aer generoase și calandru impunător cu grile verticale. La posterior pentru ambele modele este prevăzută o bară de protecție cu incizii de aer funcționale, situate pe extremități, și un difuzor integrat, cu două terminații duble de dimensiuni generoase ale sistemului de evacuare. Mercedes-AMG CLA 45 are un eleron compact integrat pe capacul portbagajului, atunci când haionul hot-hatch-ului A 45 dispune de un spoiler mai mare.
Cea mai picantă noutate vine sub capotă: Mercedes-AMG A 45 și CLA 45 au beneficiat de noul propulsor pe benzină, cu injecție combinată și turbocompresor, de 2.0 litri și 4 cilindri. Benzinarul M 139 este capabil de 387 CP și 480 Nm și este, astfel, cel mai puternic motor de serie de acest tip din lume! Însă germanii au rezervat o supradoză de putere, pentru clienții ce-și vor dori mai mult – în cadrul versiunilor A45 S și CLA 45 S aceeași unitate de propulsie livrează 421 CP și 500 Nm!
Indiferent de versiune, propulsorul se cuplează la cutia robotizată AMG Speedshift DCT-8G cu dublu ambreiaj și 8 rapoarte. Odată cu noile compacte de performanță în premieră debutează și noul sistem de tracțiune integrală AMG Performance 4MATIC+ – standard cea mai mare parte din cuplu va fi transmisă, în continuare, pe puntea față, însă marea noutate este regimul Drift Mode inclus, ce poate fi activat prin deconectarea sistemului de stabilizare și doar cu regimul manual de schimbare a treptelor. Nu au uitat germanii nici de sistemul de launch control, numit aici Race-Start, ce va face accelerările de la 0 la 100 km/h și mai savuroase.
O asemenea performanță sub capotă prevede și un sistem de frânare eficient. Standard A45 și CLA 45 sunt echipate cu frâne cu 4 pistoane și discuri de 350 mm pe puntea față, pe când pentru versiunile cu sufixul "S" sunt rezervate frâne cu 6 pistoane și discuri de 360 mm pe puntea față. Indiferent de versiune, pe puntea spate se vor regăsi frâne cu câte un piston și discuri cu diametru de 330 mm. Opțional clienții pot opta pentru suspensia adaptivă cu 3 regimuri de rulare AMG Ride Control.
Deși utilizează aceeași unitate de propulsie, hot-hatch-ul și coupe-ul cu 4 uși indică performanțe diferite pe traseu. Astfel, cel mai rapid s-a dovedit a fi Mercedes-AMG A 45 S, ce indică un timp de accelerație până la 100 km/h de doar 3.9 secunde. Varianta "standard" A 45 și coupe-ul cu 4 uși de top CLA 45 S indică un timp de 4.0 secunde în executarea aceluiași exercițiu, iar cel mai "lent" în accelerația 0-100 km/h este CLA 45, cu 4.1 secunde. Standard Mercedes-AMG A 45 și CLA 45 au o viteză maximă șimitată la 250 km/h, iar versiunile cu sufixul "S" sunt capabile să atingă viteze de până la 270 km/h.
Noile versiuni de performanță de top Mercedes-AMG A 45 și CLA 45 vor marca debutul public în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an, iar ulterior va avea loc și lansarea pe piață. Prețurile urmează să fie anunțate mai aproape de startul vânzărilor, însă presa occidentală anticipează că cel mai accesibil Mercedes-AMG A 45 va avea un preț de pornire de circa 60 mii euro în Germania.
1
1,438
GALERIE FOTO (78 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!