Premieră mondială: MINI Cooper SE, primul electromobil de serie al britanicilor

MINI prezintă în premieră mondială primul electromobil de serie din istorie – noul Cooper SE. Versiunea electrică a preluat substratul tehnic de la BMW i3S și vine cu mici actualizări stilistice în materie de design, pentru a se distinge de hatchback-urile standard, echipate cu propulsoare tradiționale cu ardere internă.
La nivel de design exterior noul Cooper SE nu se distinge prea mult de variantele standard cu motoare termice. Electromobilul a beneficiat de o placă decorativă în locul calandrului tradițional, bare de protecție restilizate, ce au adus un surplus în lungime de 19 mm comparativ cu versiunea standard, și capace aerodinamice pentru oglinzile retrovizoare exterioare. Viitorii proprietari Cooper SE vor mai dispune de o gardă la sol mai mare cu 18 mm, comparativ cu Cooper S și vor putea alege una dintre nuanțele speciale de caroserie, pregătite pentru varianta electrică.
Britanicii nu au neglijat nici ambianța interioară a electromobilului, or aici Cooper SE se distinge prin cadranele de bord digitale cu un ecran de 5.5 inch și frână de parcare acționată electric. Consola centrală poate fi dominată de ecranul sistemului multimedia cu o diagonală de 6.5 inch sau, opțional, 8.8 inch, cu conexiuni Apple CarPlay și Android Auto. Lista opționalelor include un cruise-control adaptiv, sistem de încărcare wireless pentru gadget-uri cu spațiu special de depozitare, sistem de navigație, sistem de climatizare cu 4 zone, 4 regimuri de rulare speciale și faruri LED.
MINI Cooper SE a preluat substratul tehnic de la electromobilul BMW i3S și este propulsat de un motor electric cu 184 CP și 270 Nm la activ. Motorul este alimentat de la un set de baterii cu o capacitate de 32.6 kWh, capabil să-i asigure o autonomie de până la 270 km. Varianta electrică MINI poate accelera până la 100 km/h în 7.3 secunde, având o viteză maximă limitată la 150 km/h.
De la o sursă de încărcare rapidă MINI Cooper SE are nevoie de 35 minute pentru a-și suplini rezervele de energie în proporție de 80%, pe când de la o sursă de 11 kW bateria poate fi încărcată complet în 3.5 ore.
MINI Cooper SE va avea un preț de pornire în Marea Britanie de circa 24,400 lire sterline, ce ar putea fi mai mic grație subsidiilor de stat aplicate în mai multe țări europene. Lansarea pe piață va avea loc până la finalul acestui an.
0
1,772
GALERIE FOTO (85 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!