Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: versiunea de performanță Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake 4MATIC+

17 Iulie 2019 - 13:32
Redacţia PiataAuto.md
Germanii suplinesc gama de modele de performanță de top pentru seria de compacte A-Class cu cel mai stilat break din gamă – noul Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake 4MATIC+. Break-ul a preluat unitatea de propulsie de la versiunile cu același indice ale hatchback-ului A 45 și coupe-ului cu 4 uși CLA 45, moștenind și sistemul de tracțiune integrală performant 4MATIC+ cu drift-mode!
Constructorul din Stuttgart își dorește o diversificare maximă în segmentul compactelor create pe baza A-Class, pentru a satisface cererea celor mai pretențioși clienți. Astfel, versiunea demențială cu indicile "45" nu a omis nici break-ul stilat Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, principalul avantaj al căruia în fața modelelor cu același propulsor este practicismul. Însă noul Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake este capabil să-și uimească viitorul proprietar cu caracteristici dinamice pe cinste!
Sub capota break-ului s-a situat unitatea turboaspirată de 2.0 litri M139, cuplată la cutia robotizată AMG Speedshift DCT-8G cu 8 rapoarte și dublu ambreiaj. Motorul livrează 387 CP și 480 Nm, iar cuplul este transmis pe ambele punți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală 4MATIC+. Sistemul performant are inclus un regim special destinat driftului, în care cuplul este transmis în proporție de 100% pe puntea spate, însă pentru activarea acestuia, șoferul va fi nevoit să deconecteze sistemul de stabilizare și să includă regimul manual pentru schimbătorul de viteze.
Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake 4MATIC+ este capabil să atingă viteza de 100 km/h în 4.1 secunde, viteza maximă fiind limitată la 250 km/h. Însă germanii au pregătit ceva mai special – versiunea CLA 45 S, echipată cu același motor cu setări modificate, care are la activ 421 CP și 500 Nm. În această ipostază break-ul accelerează până la 100 km/h în 4.0 secunde și poate atinge viteza maximă de 270 km/h.
Cea mai puternică versiune CLA Shooting Brake a preluat în întregime și lista opționalelor de la modelele cu același indice, debutate mai devreme, inclusiv suspensia adaptivă, dar va oferi și un volum generos de 505 litri în compartimentul destinat bagajelor, precum și variantele standard CLA Shooting Brake. Vânzările break-ului demențial vor demara în toamna acestui an, împreună cu Mercedes-AMG A 45 și CLA 45, iar prețul de pornire în Europa va fi de circa 65 mii euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (35 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter