Premieră: noul Hyundai Tucson Sport facelift se lansează cu surplus de putere sub capotă
29 Iulie 2019, 15:24
Hyundai prezintă în premieră varianta actualizată a versiunii de performanță Hyundai Tucson Sport. Comparativ cu SUV-urile standard, Tucson Sport a beneficiat nu doar de un exterior modificat, dar și un surplus de putere sub capotă și alte actualizări tehnice.
Hyundai Tucson Sport a fost lansat pentru prima dată acum 2 ani ca un model oferit în exclusivitate clienților din Africa de Sud. Constructorul nu a limitat tirajul versiunii speciale, însă chiar și așa aceasta nu s-a bucurat de un succes deosebit pe piață,
fiind comercializată într-un număr de doar 516 unități din momentul lansării. Însă acest fapt nu a servit temei pentru eliminarea modelului, iar în aceste zile Hyundai a prezentat versiunea Tucson Sport facelift.
Hyundai a prezentat versiunea Tucson Sport facelift.
Aparent Tucson Sport nu a beneficiat de elemente exterioare absolut noi – designerii au preluat elementele
versiunii standard Tucson Facelift și le-au ornamentat cu accesoriile Tucson Sport de până la actualizare, or până și jantele din aliaj de 19 țoli sunt identice. Comparativ cu SUV-urile standard
Tucson Sport are inserții speciale și un eleron frontal integrat în bara de protecție față, praguri laterale evazate și un difuzor integrat în bara de protecție spate cu două terminații duble ale sistemului de evacuare incluse.
Precum și anterior Hyundai Tucson Sport are la bază echiparea maximă Elite, ce include iluminare LED la exterior, habitaclu tapisat cu piele, comenzi electrice pentru scaunele față, sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch, cameră de marșarier, trapă
electrică și sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe.

Marea noutate pentru Hyundai Tucson Sport Facelift este unitatea turbodiesel de 2.0 litri, ce suplinește oferta de motorizări pentru versiunea respectivă
a SUV-ului sud-coreean. Astfel, dacă anterior Tucson Sport putea fi echipat doar cu benzinarul 1.6 T-GDI de 177 CP și 265 Nm, acum clienții pot opta pentru varianta 2.0 CRDi, ce oferp 204 CP (178 CP standard) și 460 Nm (400 Nm standard).
De altfel, constructorul a ținut să aducă modificări și pentru benzinarul turbo, ce livrează acum 204 CP și 300 Nm. Varianta pe motorină se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte, pe când benzinarul vine în tandem doar cu cutia robotizată cu 7 rapoarte. Sistemul de tracțiune integrală nu este oferit nici opțional – precum și anterior, Tucson Sport poate avea tracțiune doar pe puntea față.














Hyundai Tucson Sport facelift va rămâne oferta exclusivă pentru clienții din America de Sud, în timp ce pe celelalte piețe constructorul din Coreea de Sud oferă pachetul N-Line pentru SUV-ul respectiv. Ulterior, însă, Hyundai va prezenta o versiune cu adevărat performantă, Tucson N, care va livra peste 300 CP.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
3,441
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!