Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noul Opel Astra facelift! Hatchback-ul german primește motorizări noi de la Peugeot

3 Iulie 2019 - 17:03
Redacţia PiataAuto.md
Opel prezintă astăzi în premieră versiunea actualizată Opel Astra – hatchback-ul german trece printr-un facelift de mijloc de carieră, ce-i aduce împrospătări ușoare în materie de design și câteva motorizări noi, împrumutate de la PSA Peugeot-Citroen.
Actuala generație Opel Astra s-a lansat pentru prima dată acum 3 ani, iar facelift-ul din acest an prevestește o carieră scurtă pentru Astra K, or germanii pregătesc o generație absolut nouă, ce va fi construită utilizând platforma și substratul tehnic, dezvoltate în cadrul PSA, devenind un "frate" pentru Peugeot 308.
La nivel de design exterior, Opel Astra a primit doar o grilă ușor restilizată și o altă semnătură a luminilor LED integrate în blocurile optice spate și... cam atât! Nici ambianța interioară nu a suferit prea mari schimbări, iar actualizările importante vin la nivel de substrat tehnic. Astfel, dacă e să vorbim de cele oferite la bord, Opel a anunțat optimizări pentru sistemul multimedia, ce a devenit mai rapid și oferă afișaje mai ergonomice. Pentru versiunile de top este rezervat un sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch, care este capabil acum să perceapă și comenzile vocale. Sistemul oferă conexiuni Apple CarPlay și Android Auto.
De altfel, sistemul multimedia are mai mulți ani de la prima lansare, când și-a făcut debutul cu actuala generație Opel Insignia, pentru care de asemenea este pregătit un facelift în această toamnă. Tot de la Opel Insignia a fost împrumutat intrumentarul de bord semi-digital, cu un ecran de dimensiuni mai mari la mijloc și două indicatoare analogice pe extremități, rezervate turometrului, indicatorului temperaturii lichidului de răcire și cantității de combustibil în rezervor.
Cele mai importante actualizări au avut loc în lista motorizărilor. Opel Astra facelift a primit unitatea turboaspirată pe benzină de 1.2 litri, ce va fi disponibilă în trei versiuni: cu 110 CP și 195 Nm, 130 CP și 225 Nm, sau 145 CP și 225 Nm la activ. Motorul respectiv se cuplează exclusiv la cutia manuală cu 6 trepte. Motorul este urmat de un alt benzinar turbo, dar de 1.4 litri, ce dezvoltă 145 CP și 236 Nm și poate fi cuplat, opțional, la noua cutie automată cu 9 rapoarte.
Versiunile pe motorină sunt prezentate de singura unitate de 1.5 litri, disponibilă în două variante de putere: cu 105 CP și 260 Nm, cu 122 CP și 300 Nm, sau cu 122 CP și 285 Nm la activ. Cea din urmă versiune poate fi cuplată la cutia automată cu 9 rapoarte, în timp ce pentru celelalte este rezervată cutia manuală cu 6 trepte. Opel declară cu mândrie, că noul motor diesel este mai eficient cu până la 17%, comparativ cu predecesorul, indicând un consum mediu în regim mixt cuprins între 4.4 și 4.7 litri de motorină.
Nici sistemele de siguranță activă nu au fost neglijate – germanii raportează modernizări pentru sistemul de prevenire a impactului frontal, inclusiv cu pietonii, și pentru sistemul de monitorizare a indicatoarelor rutiere. La acest capitol, însă, germanii s-au limitat la actualizări, fără a oferi premiere tehnice.
Opel Astra facelift cu gama de motorizări împrospătată va putea fi comandat începând cu luna august a acestui an, iar în showroom-uri și primilor clienți mașinile vor fi livrate din luna noiembrie. La moment germanii dezvoltă activ noua generație Opel Astra, care-și va face apariția, potrivit informațiilor distribuite de germani, în 2021.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter