Premieră: noul sedan de performanță Audi S8! Nava amiral a primit un sistem de propulsie hibrid

În ciuda celor mai recente modele de performanță Audi, noua versiune de performanță a navei amiral germane debutează cu un benzinar sub capotă în cadrul unui sistem de propulsie hibrid – Audi S8 de generație nouă se prezintă astăzi în premieră mondială!
Noua limuzină Audi S8 a beneficiat de benzinarul TFSI biturbo V8 de 4.0 litri, ce dezvoltă 571 CP și 800 Nm. Comparativ cu predecesorul, ce avea la activ 520 CP și 650 Nm, noul S8 indică un majorare substanțială a puterii, însă grație implementării sistemului de timp mild-hybrid, limuzina de performanță promite și o eficiență îmbunătățită. Astfel, motorul termic este acompaniat de un generator-starter, conectat cu sistemul Start/Stop, ce poate deconecta motorul termic în timpul frânării la viteze de mai puțin de 22 km/h. Afară de aceasta, motorul termic mai poate fi oprit pe un timp de până la 40 secunde în timpul rulării, dacă șoferul nu va interacționa cu acceleratorul.
Benzinarul biturbo este cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe ambele punți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală permanentă quattro. Chiar și în variantele incipiente Audi S8 va dispune de o punte spate activă, ce poate vira la un unghi restrâns, diferențial activ pe puntea spate și suspensie pneumatică adaptivă. Opțional este disponibil sistemul de frânare cu discuri carbon ceramice de 420 mm pentru puntea față și de 370 mm pentru puntea spate.
Designul exterior al noului Audi S8 este aproape identic cu cel al sedanurilor standard cu pachetul S Line bifat. Diferența este dată de cele două terminații duble ale sistemului de evacuare, carcasele gri ale oglinzilor retrovizoare exterioare și jantele originale de 21 țoli. La interior Audi S8 se distinge prin siglele specifice și inserțiile decorative din fibră de carbon care, însă, pot fi înlocuite cu cele standard.
Audi S8 se va lansa pe piață până la sfârșitul acestui an, iar în Germania sedanul de performanță va avea un preț estimat de circa 120 mii euro. Pentru prima dată versiunea de performanță va fi oferită și în varianta cu ampatament mărit.
0
2,457
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!