Premieră: prima generație Duster primește un nou facelift de la Renault

Deși vânzările celei de-a doua generație Dacia Duster sunt în toi în Europa, pe unele piețe cu sigla Renault mai este comercializat și SUV-ul de primă generație, iar versiunea din India tocmai s-a ales cu un nou facelift, care să împrospăteze aspectul exterior al primului Duster, dar și să aducă sisteme și opționale noi la bord, pentru ca SUV-ul francez să rămână în continuare competitiv pe fundalul rivalilor.
În materie de design exterior cei de la Renault au ținut să-i ofere primulului Duster un aspect apropiat pe maxim posibil de cea de-a doua generație, comercializată în Europa. Astfel, partea frontală s-a ales cu o bară de protecție și calandru redesenate, iar la interiorul blocurilor optice și-au făcut apariția luminile de zi de tip LED, inspirate de la Duster II. Pe lângă aceste modificări, clienții vor putea alege câteva seturi de jante redesenate, dar și câteva nuanțe noi pentru caroserie.
La interior francezii au pregătit o planșă de bord ușor retușată, tapiserie cu elemente decorative modificate și un volan nou, preluat de la SUV-ul comercializat în Rusia. Planșa de bord este ornamentată cu o nouă inserție din plastic orizontală, de nuanța caroseriei, iar mai sus este disponibil un nou spațiu de depozitare cu capac. Cea mai mare noutate pentru clienții din India este sistemul multimedia Media Nav Evolution, cu ecran tactil de 6.7 inch cu mai multe posibilități de conectare și funcții incluse.
Substratul tehnic a rămas, însă, neschimbat – în India Renault Duster este oferit cu benzinarul aspirat natural de 1.5 litri, ce livrează 106 CP și poate fi cuplat fie la cutia manuală fie la cutia cu variație continuă, și cu turbodieselul 1.5 dCi, disponibil cu 85 sau 110 CP și cuplat standard la cutia manuală sau opțional la cea robotizată AMT. Doar în ipostaza turbodiesel de top Duster poate avea tracțiune integrală.
0
3,103
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!