Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Presa occidentală a aflat cum limuzinele blindate Mercedes-Benz au ajuns în posesia lui Kim Jong Un

18 Iulie 2019 - 12:26
Redacţia PiataAuto.md
The Wall Street Journal a pornit o anchetă pentru a stabili cum puteau ajunge limuzinele Mercedes-Benz în posesia lui Kim Jong Un, după ce oficialii germani au declarat cu nu cunosc cum acestea puteau fi livrate dictatorului din Coreea de Nord.
Amintim, că apariția în public lui Kim Jong Un la întrevederi cu lideri mondiali la bordul limuzinelor Mercedes-Benz a provocat un val de întrebări la adresa constructorului din Stuttgart, iar asta pentru că Coreea de Nord este supusă sancțiunilor din cauza regimului dictatorial instaurat de mulți ani și politicii externe agresive. După ce oficialii Daimler au declarat că nu cunosc cum puteau fi livrate limuzinele în Coreea de Nord, americanii au pornit o anchetă pentru a stabili modul în care acestea au fost transmise în posesia lui Kim Jong Un.
Potrivit studiului publicat de The Wall Street Journal, în ultimii ani în Coreea de Nord au fost livrate circa 800 automobile de lux, printre care și limuzinele blindate Mercedes-Benz. Studiul arată, că limuzinele germane au fost livrate inițial în Olanda, de unde au fost transportate pe căile maritime în China, pentru ca apoi să-și continue calea în Coreea de Sud și Rusia, iar de acolo acestea ar fi fost livrate la bordul aeronavelor companiei aeriene Air Korvo, din Coreea de Nord. Întreaga "operațiune" de livrare secretă a durat din iunie până în octombrie 2018.
Astfel, la livrare au participat țări precum China și Rusia. Deși The Wall Street Journal nu a adus direct acuzații la adresa Rusiei, jurnaliștii au subliniat că pe teritoriul Coreei de Nord limuzinele, dar și alte mărfuri de lux produse de producătorii mondiali cu renume, sunt livrate anume din Rusia, fără a specifica, însă, dacă la aceste operațiuni participă oficialii ruși. Ne întrebăm, dar ar fi oare posibile aceste livrări fără permisiunea liderilor din Federația Rusă?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter