Rușii de la GAZ dezvoltă propriul sistem de pilot automat de nivelele IV și V
30 Iulie 2019, 17:28
GAZ a relatat despre propriile sisteme de pilot automat de nivelele IV și V,
testate cu prototipurile autonome GAZel Next pe poligoane de tip închis
pe teritoriul uzinei constructorului din Rusia. În prezent specialiștii GAZ testează sistemele pilotului automat prin simularea diferitelor condiții de drum și situații excepționale, iar mai târziu prototipurile vor fi lansate pe drumurile publice din Rusia.
În cadrul testelor, inginerii testează propriul sistem de pilot automat în diverse condiții climaterice, cu vizibilitate redusă și cu simularea situațiilor excepționale, ce pot avea loc pe drumurile publice, precum frânarea de urgență, apariția unui obstacol în cale sau traversarea străzii de către pietoni. Inginerii analizează reacția sistemului de operare din cadrul pilotului automat, iar la finalul testelor acesta va fi adaptat pentru testarea pe drumurile publice, în condiții reale. Cei de la GAZ, însă, nu au specificat termenii apariției monovolumelor autonome GAZel Next pe străzi.
De menționat, că dezvoltarea sistemelor de pilot automat de nivelele IV și V nu este posibilă fără utilizarea sistemelor de siguranță activă, omniprezente la bordul modelelor europene și americane, precum sistemele de prevenire a impacturilor cu detectarea pietonilor, de frânare automatizată, de menținere a benzii de circulație și cruise-control adaptiv. La ora actuală modelele de serie GAZel Next nu dispun de astfel de asistenți și sisteme de siguranță activă, însă constructorul din Rusia a prezentat în 2018 două prototipuri electrice
Next, echipate cu astfel
de dispozitive, cu radare și lidare la bord, care ulterior își vor face apariția și pe modelele de serie. Cel puțin, este vorba despre un cruise-control adaptiv și sisteme de menținere a benzii de circulație cu detectarea indicatoarelor rutiere.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
1
1,573
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!