Sărbătoare la SEAT: actuala generație Leon atinge borna de un milion de unități comercializate

SEAT marchează un eveniment important în istoria sa în aceste zile – cea de-a treia generație a compactei Leo, lansate pentru prima dată în 2012, a atins borna de un milion de unități comercializate. Piața de bază pentru SEAT este cea europeană, iar cel mai mare succes Leon a înregistrat în Germania.
SEAT Leon se află astăzi la cea de-a treia generație, care a debutat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Paris din 2012, iar curând va fi prezentată și cea de-a patra generație. Actualul Leon a fost unul din modelele ce a pus bazele actualului limbaj stilistic al mărcii in Spania, cu adevărat îndrăgit de clienții europeni pentru expresivitate și proporții perfecte de agresivitate și grație. Leon a devenit parte a gamei de modele SEAT din 1999 – modelul s-a lansat în segmentul compactelor, având la bază substratul tehnic al lui Volkswagen Golf. Prima generație Leon a fost produsă în puțin peste 500 mii unități, în timp ce cea de-a doua a fost comercializată în 675 mii exemplare. Astfel, Leon III este un adevărat recordman.
Cel mai apreciat actualul SEAT Leon s-a dovedit a fi în Germania, unde timp de 7 ani a fost cumpărat de 237,588 persoane. Cea de-a doua piață de desfacere este cea de "acasă" – în Spania SEAT Leon a fost comercializat de-a lungul carierei celei de-a treia generație într-un număr de 206,785 unități. Urmează piața britanică, unde SEAT Leon a reușit să găsească 131,062 cumpărători.
0
1,599
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!