Sfârșit de istorie pentru Volkswagen Beetle: ultimul exemplar a părăsit linia de producție

Astăzi la uzina din Puebla, Mexic, a încetat producția compactei Volkswagen Beetle – după o istorie de peste 80 ani și mai multe generații schimbate, modelul german a părăsit în totalitate gama Volkswagen. Ultimul exemplar va fi expus în muzeul companiei germane.
Pentru prima dată Volkswagen Beetle și-a făcut apariția în 1938, iar timp de peste 80 ani de istorie modelul a fost produs într-un tiraj de circa 21.5 milioane unități, produse la uzinele din Germania și Mexic. Inițial Beetle a fost conceput de Porsche, la comanda lui Adolf Hitler, ca automobil bugetar cu motor situat în spate, capabil să adăpostească până la 5 persoane la interior și să atingă viteza de 100 km/h. Ulterior producția a fost realizată de Volkswagen, iar la sfârșitul secolului XX germanii au dezvoltat o nouă interpretare a compactei – New Beetle, creat pe baza hatchback-ului Golf, cu motor amplasat în față.
Ultima generație Beetle, lansată în 2012, a fost dezvoltată pe baza sedanului Volkswagen Jetta. Compacta a fost produsă în mai multe versiuni, inclusiv o versiune cu capacități sporite în offroad, însă nu s-a bucurat de un succes suficient pe piață, pentru a avea un succesor. Astfel, în 2018 germanii au luat decizia de a elimina modelul din gamă.
0
1,406
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!