Skoda a dat startul producției noului KAMIQ, celui mai compact crossover din gamă!

La uzina Skoda din Mlada Boleslav a demarat producția de serie a noului KAMIQ. Cel mai compact crossover din gamă s-a alăturat pe linia de producție modelelor Octavia, Fabia, Scala și KAROQ, iar din septembrie primele unități vor fi livrate în showroom-urile din Europa.
Skoda mizează mult pe noul crossover compact în Europa, or pentru producția acestuia în modernizarea uzinei din Mlada Boleslav au fost investite mijloace bănești în mărime de 100 milioane euro, iar zilnic este planificată producția a 400 unități KAMIQ. Astfel, noul crossover compact va fi unul dintre liderii în rândul modelelor Skoda pe piața din Europa, iar succesul va fi asigurat de cererea în creștere în segmentul SUV-urilor și mai ales în segmentul SUV-urilor compacte.
Amintim că Skoda KAMIQ a preluat substratul tehnic de la noul hatchback Scala, având la bază platforma MQB-A0. Inițial crossover-ul va fi disponibil cu 5 motorizări, dintre care variantele 1.0 TSI, cu 95 CP sau 115 CP la activ, 1.5 TSI cu 150 CP, 1.6 TDI cu 115 CP, iar pe anumite piețe va fi disponibilă versiunea cu gaz natural lichefiat 1.0 G-Tec, ce livrează 90 CP. În dependență de versiune Skoda KAMIQ dispune de cutii manuale cu 5 sau 6 trepte, iar opțional este oferită cutia robotizată DSG cu 7 trepte.
1
1,653
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!