Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tesla raportează pierderi de peste 400 milioane dolari în cel de-al doilea trimestru al anului

26 Iulie 2019 - 09:06
Redacţia PiataAuto.md
Tesla continuă să înregistreze pierderi colosale și în cel de-al doilea trimestru al acestui an. După un an devastator cu pierderi de miliarde și cele 700 milioane dolari pierdute în primul trimestru al acestui an, constructorul american a mai înregistrat pierderi de încă 408 milioane dolari în perioada aprilie-iunie 2019, suma totală depășind 1.1 miliarde de dolari pentru primele 6 luni ale anului. Chiar și așa, conducerea Tesla rămâne optimistă.
Potrivit informațiilor distribuite de Tesla, rezervele financiare în această perioadă au cunoscut o creștere semnificativă de la 2.2 miliarde la 5 miliarde dolari, însă raportul financiar a dus, totuși, la o prăbușire de 10% a acțiunilor companiei la bursele de valori.

Optimismul conducerii companiei americane este inspirat de noul crossover compact Tesla Mode Y, prezentat mai devreme în acest an, care va fi lansat în producția de serie peste un an. Potrivit oficialilor companiei, Model Y va permite reducerea costurilor de producție și dezvoltare, grație componentelor preluate de la Model 3, sedanul aflat de mai multe luni pe linia de asamblare, dar și cererea pe care o va genera noul model, or americanii se așteaptă la o cerere mai mare decât cea indicată de sedanul compact!
Totodată, cel de-al doilea trimestru al anului a fost unul de succes pentru constructorul american la nivel de livrări, or în perioada aprilie-iunie 2019 Tesla a reușit să livreze circa 95,200 electromobile la nivel global, sau cu până la 3 ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter