Toate electromobilele noi comercializate în Europa vor fi echipate cu dispozitive generatoare de zgomote

Pe teritoriul Uniunii Europene a intrat în vigoare o lege specială pentru protecția pietonilor, ce vizează electromobilele. Astfel, începând cu ziua de astăzi, toate electromobilele produse după 1 iulie 2019 și comercializate în Europa vor fi obligatoriu echipate cu dispozitive speciale, care să genereze zgomote specifice automobilelor dotate cu sisteme de propulsie tradiționale cu combustie internă.
Potrivit prevederilor legislative, toate electromobilele vor avea inclus un dispozitiv special, ce să genereze zgomote la viteze de până la 19 km/h pentru a avertiza pietonii despre prezența unui automobil în mișcare în preajmă. Totodată, dispozitivul, ce a fost denumit Acoustic Vehicle Alert System (AVAS), va putea fi deactivat manual de către șofer.
Potrivit cercetărilor inițiate în UE, electromobilele ar genera un grad sporit de pericol de accident pentru pietoni, iar asta pentru că acest tip de transport nu produce sunete în timpul mișcării, care să poată atrage atenția pietonului. Același studiu arată, că probabilitatea apariției unui pieton este mai mare atunci când automobilele circulă în sens opus sau cu viteze de sub 20 km/h.
0
1,508
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!