Toyota pregătește lansarea unui SUV absolut nou, ce va fi produs la uzina comună cu Mazda din SUA

Toyota anunță schimbarea planurilor pentru noua uzină MTMUS (Mazda Toyota Manufacturing, U.S.A., Inc.) construită în comun cu cei de la Mazda. Dacă anterior niponii planificau producția noii generații Toyota Corolla la uzina respectivă, acum cei de la Toyota anunță că aici vor fi produse doar SUV-uri, inclusiv un model absolut nou pentru acest segment.

Pentru construcția uzinei MTMUS din orașul Huntsville, Alabama, cele două companii nipone au investit în total circa 1.6 miliarde dolari americani. În viitorul apropiat uzina își va începe activitatea pe un teren de circa 10 km2 și va enumera până la 4,000 andajați.
Potrivit planurilor inițiale, cei de la Mazda planificau să lanseze producția propriilor SUV-uri la uzina respectivă, planuri în vigoare și în prezent, pe când cei de la Toyota au dispus producția noii generații Corolla. Un nou comunicat de presă anunță, însă, că din 2021 Toyota va lansa producția unui SUV absolut nou la uzina din SUA, model ce încă nu a debutat oficial.

Potrivit celor de la Toyota, cererea în continuă creștere pentru SUV-uri a determinat conducerea concernului să-și revizuiască planurile. Astfel, din 2021, când uzina își va începe activitatea, SUV-ul Mazda va fi acompaniat de un SUV Toyota, unul absolut nou. Cel mai probabil, noul model se va situa în gama niponilor între modelele RAV4 și Highlander, or segmentul crossover-elor compacte este reprezentat de noul C-HR. Având în vedere preferințele clienților americani, un SUV nou de talie medie cu sigla Toyota este "condamnat" la succes pe piața din SUA. Toyota Corolla, însă, va fi în continuare produsă la uzina niponilor din Mississippi.
0
1,993
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!