Versiunea electrică Cadillac Escalade va oferi o autonomie mai mare decât Tesla Model X

Cea de-a cincea generație Cadillac Escalade va marca debutul mondial pe parcursul anului viitor. Pe lângă versiunile tradiționale, echipate cu motoare termice, SUV-ul imens va primi și o variantă cu propulsie 100% electrică, iar primele informații despre aceasta au fost distribuite de Cadillac Society, cu referire la surse din interiorul companiei americane.
Sursele nu au oferit date despre caracteristicile dinamice, de care va dispune varianta electrică Cadillac Escalade, însă au relatat că acesta va putea parcurge până la 650 km cu un singur plin. Cu o astfel de autonomie, SUV-ul imens va putea parcurge cu circa 100 km mai mult decât oferă în prezent varianta de top Tesla Model X, care poate parcurge până la 542 km. De altfel, dimensiunile impunătoare ale lui Escalade ar oferi spațiu suficient pentru montarea unei baterii generoase, capabile să asigure o astfel de autonomie.
Pe lângă substratul tehnic electrificat, Cadillac Escalade de generație nouă va oferi și sistemul Super Cruise, cu un sistem de pilot automat, capabil să mențină viteza și distanța față de ceilalți participanți la trafic, setat de șofer, dar și să frâneze automatizat în cazul apariției unor obstacole în cale.

Nu vor lipsi nici versiunile tradiționale cu motoare imense pe benzină, printre care unitatea V8 de 6.5 litri, preluată de la Corvette Z06. La moment nu se cunosc caracteristicile motorului montat sub capota lui Escalade, însă în cazul coupe-ului american motorul oferă 659 CP. Pentru variantele incipiente va fi disponibilă unitatea V8 de 4.2 litri, din seria Blackwing, ce livrează 557 CP.
Potrivit informațiilor preliminare, noua generație Cadillac Escalade va debuta pe parcursul anului viitor, iar versiunea 100% electrică va marca premiera ceva mai târziu, după lansarea pe piață a versiunilor echipate cu motoare termice.
0
1,729
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!