Viitorul SUV Volkswagen Tarek va substitui modelul Beetle pe linia de producție la uzina din Puebla

Volkswagen pregătește lansarea noului SUV, denumit Tarek, pe piața americană. Versiunea nord-americană a noului Tharu urmează să fie prezentată oficial în viitorul apropiat și se va poziționa pe piață pe o treaptă mai jos de Volkswagen Tiguan, cu dimensiuni apropiate. Astfel, Volkswagen Beetle va fi substituit pe piață de un crossover, ce va veni să diversifice oferta germanilor în segmentul respectiv.
Producția Volkswagen Beetle a încetat la uzina din Puebla, Mexic, la 10 iulie curent. În prezent uzina respectivă produce modelele Jetta și Tiguan, iar ulterior acestea vor fi acompaniate de noul Tarek, dar nu mai devreme de sfârșitul anului 2020 – până atunci germanii vor investi în modernizarea uzinei, pentru adaptarea liniilor de producție pentru asamblarea noului SUV.
Volkswagen Tarek va fi o versiune destinată pieții americane a SUV-ului Tharu, oferit exclusiv în China. Noul model va avea un design exterior ușor restilizat și alte unități de propulsie. În China Tharu este oferit cu benzinare turboaspirate cu 4 cilindri de 1.2, 1.4 și 2.0 litri. Indiferent de motorizare, motoarele se cuplează la cutia robotizată cu 7 rapoarte ce transmite cuplul doar pe puntea față. Cel mai probabil, însă, noul Tarek nu va fi oferit în Europa – pe Bătrânul Continent germanii au lansat modelele compacte T-Roc și T-Cross.
0
2,149
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!