Yandex lansează un nou prototip de teste pentru sistemul de pilot automat pe baza Hyundai Sonata

Companiile Yandex și Hyundai Mobis au prezentat noul prototip de teste a sistemului de pilot automat, dezvoltat pe baza noii generații Hyundai Sonata. Testele au loc în prezent pe un poligon de tip închis, iar ulterior prototipurile Sonata vor avea acces pe drumurile publice din Rusia.
Inginerii Yandex au ales sedanul sud-coreean pentru platforma de ultimă generație, pe care acesta este bazat, care a fost dezvoltată de Hyundai împreună cu compania din cadrul concernului sud-coreean Mobis. Platforma prevede instalarea sistemelor de condus autonom în regim de teste. Primul automobil a fost livrat celor de la Yandex la finalul lunii mai, iar până acum inginerii au lucrat la echiparea sedanului cu toate dispozitivele necesare.
În prezent Yandex are lansate pe drumurile publice 5 prototipuri echipate cu sistem de pilot automat, dezvoltate pe baza modelelor Toyota Prius și Prius+. Alte 45 unități de teste, inclusiv Hyundai Sonata, în scurt timp vor fi lansate pe străzile Rusiei, iar până la finalul anului pe drumurile publice vor circula 100 prototipuri de teste.
0
1,329
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!