Bosch vrea să devină constructor auto? Compania germană pregătește o navetă electrică autonomă

Unul dintre cei mai mari furnizori de componente pentru automobile din industrie, compania Bosch, aparent vrea să se lanseze pe piață ca constructor de automobile – germanii au anunțat pentru luna septembrie a acestui an premiera unei navete cu propulsie electrică și sistem de pilot automat de producție proprie.
Ei bine, inițial modelul va fi prezentat în calitate de concept, menirea de bază a căruia va fi demonstrarea tehnologiilor noi din portofoliul companiei, precum sistemele de propulsie electrică și tehnologiile de condus autonom. Noile tehnologii, însă, vor fi destinate în special transportului public al viitorului, și nu automobilelor personale, or, potrivit studiilor realizate, în următorii ani interesul tinerilor pentru automobilele personale va indica un declin la nivel mondial, iar asta pentru că tinerii vor fi în căutarea unor alternative transportului personal și celui public clasic. Printre principalele motive se enumeră supraîncărcarea traficului, dar și identificarea unor căi de transport mai accesibile, or în marele orașe chiar serviciile alternative de transport, precum car-sharing-ul, se bucură de o cerere sporită din partea populației.
Premiera noii navete Bosch va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt în luna septembrie a acestui an. La același eveniment germanii vor prezenta propriile tehnologii mild-hybrid, despre care au anunțat mai devreme, caracterizate de germani drept unele mai accesibile, comparativ cu cele oferite de constructorii auto în prezent.
1
426
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!