Dacia Duster primește noul propulsor 1.0 TCe cu 3 cilindri! De ce performanțe este capabilă noua unitate?

Dacia suplinește lista motorizărilor disponibile pentru SUV-ul Duster cu noua unitate turboaspirată pe benzină cu 3 cilindri! Noua unitate 1.0 TCe vine să substituie în gamă vechiul benzinar aspirat natural 1.6 SCe cu 115 CP la activ. Să vedem, deci, ce oferă în schimb noul benzinar turboaspirat.
Inițial Dacia Duster cu noua motorizare va fi disponibil doar în Franța, însă cu câteva luni mai târziu motorizarea va putea fi accesată și pe celelalte piețe din Europa, or propulsorul este produs la uzina din Mioveni. Benzinarul turboaspirat 1.0 TCe livrează 100 CP și 160 Nm, fiind cuplat la cutia manuală cu 5 trepte, ce transmite cuplul pe puntea față – noua motorizare va fi disponibilă exclusiv în această ipostază, cu două nivele de echipare. În Franța Dacia Duster 1.0 TCe are un preț de pornire de 12,490 euro în echiparea Acces, pe când același motor în varianta Essentiel va indica un preț de 14,500 euro.
Deși nu surprinde cu timpi de accelerare, Duster 1.0 TCe poate accelera, totuși, în 12.5 secunde până la 100 km/h, dar indică și un consum mediu de combustibil mai mult decât decent, de doar 5.5 litri de benzină. Până acum unitatea a fost oferită doar pentru Renault Clio, iar voci apropiate companiei din Mioveni anunță că ulterior benzinarul va fi disponibil și pentru celelalte modele din gama constructorului din România.
1
889
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!