Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Dacia va lansa un automobil cu propulsie hibridă în următorii ani! Pe baza cărui model va fi dezvoltat?

15 August 2019 - 10:18
Redacţia PiataAuto.md
Dacia planifică să lanseze un model cu propulsie hibridă în următorii ani. Deși tehnologiile hibride generează costuri de producție mai mari, ce ar rezulta într-un preț final mai mare al automobilului pe piață, ce nu prea s-ar încadra în politica de preț a constructorului din Mioveni, Dacia va fi nevoită să aibă în gamă un model electrificat pentru a evita amenzile cauzate de limitele introduse de Uniunea Europeană pentru limita admisă de emisii de CO2 la nivel de gamă pentru fiecare constructor auto.
Amintim că Uniunea Europeană a stabilit un plafon maxim de medie de emisii de CO2 pentru gama constructorilor auto, prezenți pe piața europeană. Astfel, pentru anul 2020 media emisiilor pentru toate modelele din gama unui constructor nu va trebui să depășească limita de 95 grame per kilometru. Potrivit estimărilor, gama actuală Dacia s-ar putea confrunta cu probleme pe fundalul normelor înăsprite, or constructorul oferă doar motorizări tradiționale cu combustie internă, alimentate cu benzină sau motorină. Depășirea limitelor stabilite din 2020 ar cauza o amendă în valoare de circa 450 milioane euro pentru Grupul Renault.
În acest context, unica soluție pentru Dacia de a obține o medie de emisii care să se încadreze în normele stabilite ar fi lansarea unui model cu propulsie hibridă, iar oficialii constructorului din Mioveni au și oferit primele detalii despre acesta – directorul de vânzări din cadrul Renault, Olivier Murguet a declarat că Dacia va fi nevoită să lanseze un model electrificat în gamă în viitorul apropiat. Cel mai probabil, cu un asemenea sistem de propulsie se va alege în premieră SUV-ul Dacia Duster, însă doar modelul de generație viitoare, care va avea la bază platforma Renault Clio, care prevede instalarea unui astfel de sistem de propulsie. Potrivit estimărilor, investițiile totale pe care urmează să le asume Dacia ating numărul de 670 milioane euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter