Ford a actualizat coupe-ul de circuit Mustang Shelby GT350R cu benzinar V8 aspirat natural

Precum și majoritatea sportcar-urilor cu renume, Ford Mustang dispune de o versiune specială, destinată în exclusivitate curselor de circuit și nu au acces pe drumurile publice – Shelby GT350R. După actualizarea versiunilor destinate drumurilor publice, americanii au pregătit un pachet de modificări și pentru bolidul cu benzinar V8 aspirat natural sub capotă.
Având la bază versiunea standard GT350, Ford Mustang Shelby GT350R se distinge printr-un substrat tehnic special, destinat utilizării bolidului pe circuitele de curse, iar actualizările oferite pentru cele două modele separat au doar mărit "prăpastia" dintre versiunea publică și cea de circuit. De altfel, unitatea de propulsie Voodoo V8 de 5.2 litri, ce livrează 533 CP și cutia manuală cu 6 rapoarte, livrată de Tremec, au rămas neschimbate. În schimb, Shelby GT350R a beneficiat de elemente preluate de la versiunea de top, destinată drumurilor publice, Shelby GT500, printre care suspensia față. Pentru o precizie mai bună în viraje americanii au dotat bolidul de curse cu o nouă casetă de direcție și o servodirecție electrică resetată.
Precum și anterior Mustang Shelby GT350R beneficiază standard de jante din fibră de carbon și este livrat fără bancheta spate, pentru o greutate redusă, însă actualizarea aduce în lista opționalelor sistemul audio de înaltă performanță Bang & Olufsen cu 12 difuzoare pentru cleinții ce-și doresc aventuri savuroase pe circuit cu muzică bună.

La nivel de design exterior Mustang Shelby GT350R nu a suferit modificări pentru a menține coeficientul aerodinamic optim, inclusiv pentru sistemul de răcire. Unica diferență pe exterior este făcută de splitter-ul frontal, integrat în bara de protecție față, de dimensiuni mai mari, comparativ cu predecesorul.
Vânzările variantei actualizate Ford Mustang Shelby GT350R vor demara în SUA în toamna acestui an. Prețul de pornire pentru bolidul de circuit de până la facelift a fost de 67 mii dolari americani, iar actualizarea va aduce și o majorare minoră de preț.
0
1,671
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!