Inspectorii de patrulare nu vor mai putea opri neîntemeiat automobilele! Ordin semnat de Andrei Năstase
19 August 2019, 12:37
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a emis astăzi, 19 august 2019, un comunicat de presă prin care informează despre Ordinul semnat de ministrul de interne, Andrei Năstase, potrivit căruia inspectorii de patrulare nu vor mai putea opri neîntemeiat automobilele din trafic doar pentru verificarea actelor.

Potrivit MAI, Ordinul este menit să asigure respectarea de către angajații Poliției a normelor privind oprirea vehiculelor și neadmiterea abuzurilor în activitate. Astfel, va fi interzisă oprirea vehiculelor doar pentru verificarea
actelor în lipsa unor temeiuri legale, precum stabilirea unei încălcări a RCR. Ordinul mai prevede că în cazul opririi unității de transport, inspectorul va fi obligat să informeze șoferul despre cauza legală a opririi, să informeze conducătorii cu privire la nume și funcția deținută în cadrul Poliției și să prezinte legitimația de serviciu.

O altă prevedere importantă vizează amplasarea unităților de supraveghere a traficului. Astfel, conform Ordinului semnat astăzi, automobilele de tip "capcană", dotate cu dispozitive
de monitorizare a traficului și radare vor putea fi amplasate doar în locuri vizibile, fiind interzisă practica anterioară de staționare în spații ascunse.

Ce părere aveți despre noile prevederi stabilite de Ordinul semnat astăzi de ministrul de interne? Vor contribui acestea la sporirea siguranței în trafic și la asigurarea plenară a drepturilor și libertăților cetățenilor? Scrieți în comentarii.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
1
2,776
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!