Jaguar ar putea utiliza platforma hatch-ului BMW Seria 1 pentru două SUV-uri compacte noi

12 August 2019, 14:16
Denis Godorozea via Autocar
Jaguar planifică să-și diversifice oferta în segmentul crossover-elor, unde constructorul britanic este prezent la ora actuală cu 3 modele: SUV-ul de top F-PACE, modelul mai compact E-PACE și electromobilul I-PACE. Lansarea în segmentul respectiv a adus profituri consistente britanicilor, iar astfel diversificarea ofertei este următorul pas logic în procesul de expansiune. Însă, aparent, britanicii nu dispun de o platformă pentru un nou crossover compact, de dimensiuni mai mici decât E-PACE...
Potrivit informațiilor distribuite de publicația Autocar, britanicii de la Jaguar vor fi nevoiți să apeleze la ajutorul partenerilor de la BMW Group pentru diversificarea gamei de crossover-e, or bavarezii au o experiență vastă în domeniu și tocmai au pregătit o platformă dedicată modelelor compacte, pe care se bazează noua generație Seria 1. Astfel, cei de la Autocar anticipează că anume platforma bavareză FAAR, cu roți motrice față, va sta la baza viitoarelor SUV-uri compacte produse de Jaguar.
Dezvoltarea unei platforme noi ar genera astăzi costuri imense pentru Jaguar, care suferă de pe urma declinului pieței auto chineze, dar și suportă cheltuieli pentru adaptarea unităților de propulsie la normele ecologice înăsprite, concomitent cu investițiile în dezvoltarea platformei MLA (Modular Longitudinal Architecture), care va sta la baza viitoarelor modele de dimensiuni mari din cadrul Concernului Jaguar Land Rover.
BMW Group și Jaguar Land Rover au stabilit un parteneriat strategic, care prevede dezvoltarea comună a sistemelor de propulsie hibride și 100% electrice, iar ulterior s-a comunicat că britanicii vor utiliza motoarele cu combustie internă, produse de BMW. Astfel, pentru reducerea costurilor, cei de la Jaguar ar putea apela la platforma FAAR, dezvoltată de BMW. De altfel, schimbul de platforme se practică de mulți ani în industria auto mondială, iar cel mai recent exemplu în acest context este parteneriatul anunțat de curând de Ford și Volkswagen, conform căruia americanii vor utiliza platforma germanilor MEB pentru dezvoltarea propriilor electromobile.
0
1,304
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!