Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Legenda Volkswagen și întregii industrii auto Ferdinand Piech s-a stins din viață la vârsta de 82 ani

27 August 2019 - 14:06
Redacţia PiataAuto.md
Fostul lider al Concernului Volkswagen, Ferdinand Piech, s-a stins din viață la vârsta de 82 ani. Potrivit informațiilor distribuite de presa germană, Piech a decedat în Rosenheim, landul Bavaria, Germania, unde a venit cu familia pentru a participa la un eveniment special. Ferdinand Piech s-a simțit rău la cină, iar ajuns la spital medicii nu l-au putut salva. Cauza exactă ce a dus la deces nu a fost numită.
Ferdinand Piech a scris istoria industriei auto moderne și în special a Concernului Volkswagen, fiind unul dintre cei mai eficienți administratori a grupului german, care a reușit performanța să aducă concernul pe pozițiile de frunte la nivel mondial. Piech a fost un inginer și un om de afaceri iscusit, fiind fiul avocatului Anton Piech și fiicei renumitului Ferdinand Porsche – Louise Porsche Piech.

Cariera lui Ferdinand Piech în industria auto a început în 1963 în cadrul companiei Porsche, unde tânărul inginer a activat în diviziile de modele de performanță. Ulterior Piech a înființat propria companie inginerească, care a creat propulsorul diesel cu 5 cilindri pentru Concernul Daimler. În 1972 Piech s-a alăturat companiei Audi, unde a pus mâna la crearea modelelor legendare Audi 80 și Audi 100, dar a mai și participat la dezvoltarea legendarului sistem de tracțiune integrală quattro.
Ferdinand Piech a venit la conducerea Volkswagen în 1993, când concernul se afla într-o situație economică deplorabilă, aproape de faliment. Condus de Piech, Volkswagen nu doar a depășit cu succes criza, dar și a cucerit poziția de lider în industrie la nivel mondial, atingând vânzări anuale de peste 10 milioane automobile la nivel de concern. Sub conducerea lui Piech Volkswagen a intrat în posesia constructorilor Bentley, Bugatti și Lamborghini.

Postul de CEO a fost părăsit în anul 2002, însă Ferdinand Piech și-a păstrat influența majoră în cadrul Concernului, fiind și reprezentantul familiilor Piech și Porsche în rândul acționarilor constructorului german. În 2015, însă, din cauza unui conflict intern cu conducerea Volkswagen, Piech a părăsit definitiv pozițiile de conducere.
Ferdinand Piech și-a înscris numele în istoria industriei auto dar a mai și lăsat în urma sa 12 copii din cele 4 căsnicii. Unul din copiii săi, Tony Piech, a înființat propria întreprindere auto cu ideea de a urma succesul tatălui său, iar în următorii ani pregătește lansarea primului său automobil cu propulsie 100% electrică – Piech Mark Zero.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter