Lexus pregătește un model original 100% electric. Electromobilul va fi prefațat în toamna 2019

Lexus pregătește lansarea unui model 100% electric urban, de dimensiuni compacte, special pentru piața europeană. Noul model va fi unul original, ci nu bazat pe modelele existente sau pe modelele din gama Toyota. Versiunea de serie va fi prefațată de un concept ce va marca premiera în toamna acestui an.
În prezent Lexus dispune de un portofoliu vast de modele electrificate, or aproape toate modele din gamă dispun de câte cel puțin o versiune hibridă. În acest sens marca premium niponă a preluat experiența celor de la Toyota, iar drept rezultat la nivel global modelelor electrificate revine peste o pătrime din totalul vânzărilor, sau circa 180 mii automobile hibride anual. Precum și în cazul Toyota, următorul pas în planul de electrificare Lexus ar fi lansarea unui model 100% electric, iar niponii tocmai au confirmat că lansarea pe piață a unui model respectiv va avea loc în viitorul apropiat.
Potrivit informațiilor preliminare, distribuite de presa britanică, în prezent Lexus pregătește un model original 100% electric urban, de dimensiuni compacte, special pentru piața europeană. Cel mai probabil acesta va fi un SUV, de dimensiuni similare cu proaspătul crossover Lexus UX. Niponii au relatat că designul modelului de serie nu a fost încă confirmat, însă electromobilul nu va fi lipsit de limbajul caracteristic modelelor actuale Lexus, inclusiv calandrul imens și muchiile ascuțite. Aspectul exterior al electromobilului de serie va fi, totuși, prezentat în luna octombrie a acestui an, când niponii vor prezenta versiunea conceptuală a viitorului model.
0
1,417
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!