Lincoln a dezvăluit caracteristicile tehnice ale versiunii plug-in hybrid a celui mai mare SUV din gamă - Aviator

În aceste zile în SUA are loc lansarea pe piață a noului Lincoln Navigator, unuia dintre cele mai mari SUV-uri din gama constructorului premium din cadrul Concernului Ford. Concomitent cu acest eveniment, americanii organizează și un test drive fastuos pentru presa auto americană, care a și primit acces la o nouă porție de caracteristici tehnice despre Aviator și între timp le-a publicat în spațiul web.
Astfel, lista motorizărilor pentru Lincoln Aviator este deschisă de unitatea twin-turbo pe benzină V6, de 3.0 litri, ce se cuplează la cutia automată cu 10 rapoarte și livrează 405 CP și 563 Nm. Totodată, au fost anunțate caracteristicile finale ale versiunii electrificate Aviator Grand Touring Hybrid – acesta s-a adeverit a fi mai performant, decât se anunța anterior, și are la activ 501 CP și 854 Nm!
Americanii nu au oferit detalii, însă, despre caracteristicile dinamice și eficiența versiunii plug-in hybrid. În schimb, versiunea de bază cu benzinar V6 indică un consum mediu în regim mixt de 11.2 litri în cazul versiunii cu tracțiune pe puntea spate și 11.8 litri în cazul versiunii echipate cu tracțiune integrală.
Prețul de start pentru Aviator cu propulsorul V6 de 3.0 litri, cutie automată și roți motrice față constituie în SUA 51,100 dolari, fără taxe și costurile de livrare. Același SUV dar cu sistem de tracțiune integrală va costa cel puțin 53,600 dolari, în timp ce versiunea plug-in hybrid va indica un preț de circa 70 mii dolari.
0
2,178
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!