Născut în raliuri: Skoda anunță lansarea versiunilor Monte Carlo pentru noile Scala și Kamiq

Skoda confirmă lansarea versiunilor speciale Monte Carlo pentru noile Scala și Kamiq. Premiera este programată pentru Salonul Auto de la Frankfurt din toamnta acestui an. Astfel, noile modele din portofoliul cehilor se vor alătura seriei de versiuni speciale, inspirate din cursele rally, și vor beneficia de elemente decorative exterioare preluate din sporturile cu motor.
Istoria brandului ceh în raliul Monte Carlo este datată cu peste 8 decenii, iar pentru prima dată o versiune dedicată curselor a fost lansată în 1936, când constructorul din Mlada Boleslav a reușit performanța de a încheia cursa pe locul secund. Astfel au fost produse 70 unități Skoda Popular Monte Carlo în caroserii de tip coupe și roadster. Seria de versiuni speciale nu a avut, însă, succesori timp de 75 ani, și doar în istoria contemporană a mărcii versiunea dedicată curselor de raliu a reapărut în oferta cehilor, cu hatchback-ul Skoda Fabia.
În prezent aproape întreaga gamă de modele Skoda este oferită cu versiunea specială Monte Carlo, iar din toamna acestui an ofertei se vor alătura și noile Scala și Kamiq. Constructorul nu dezvăluie informații despre modificările aplicate și nu a publicat poze cu hatchback-ul și crossover-ul în noile ipostaze. Cel mai probabil, cele două modele vor beneficia de inserții decorative inspirate din sporturile cu motor la exterior, iar entuziaștii nu exclud și anumite modificări la nivel de substrat tehnic, pentru un comportament mai temerar în condus.
0
1,487
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!