Noua eră în transporturile de mărfuri e aici: Daimler a livrat camioanele electrice Freightliner eCascadia primilor clienți din SUA

Daimler a anunțat livrarea primelor unități Freightliner eCascadia clienților din SUA. În următoarele zile camioanele electrice își vor începe activitatea în cadrul companiilor transportatoare de mărfuri Penske Truck Leasing și NFI Industries, după ce cele două companii au participat în cadrul testelor de lungă durată a prototipurilor eM2 de la sfârșitul anului 2018.
Compania Penske Truck Leasing va utiliza camioanele electrice livrate de Daimler în serviciul de transport de mărfuri în partea de sud a statului California, în timp ce unitățile livrate companiei NFI Industries vor fi angajate în transportarea mărfurilor în Los-Angeles și Long Beach. Inițial cele două companii s-au ales cu câte un camion electric, însă până la finalul anului 2021 Daimler urmează să livreze încă 30 unități eCascadia și eM2.
Amintim că Freightliner eCascadia este propulsat de un motor electric cu 730 CP la activ, alimentat de la o baterie de 550 kWh, capabilă să asigure o autonomie de circa 400 km. De la o sursă de încărcare rapidă rezervele bateriei pot fi suplinite în proporție de 80% în 1.5 ore. Camionul Freightliner eM2 este destinat livrărilor urbane, de distanțe scurte. Acesta este propulsat de un motor electric de 480 CP, alimentat de la o baterie de 325 kWh, ce oferă o autonomie de 370 km și poate fi alimentată în proporție de 80% în 60 minute.
1
1,607
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!