Noul BMW M8 devine automobilul de siguranță în campionatul Moto GP

Bavarezii prezintă noul Safety Car pentru cel mai prestigios campionat de curse cu motociclete – BMW M8 Moto GP. Versiunea de performanță a coupe-ului bavarez a primit modificări specifice pentru automobilele de siguranță, dar și elemente preluate de la bolizii de curse de anduranță M8 GTE. De altfel, noul BMW M8 Moto GP a marcat prima apariție pe traseu în acest week-end în cadrul Marelui Premiu al Austriei, pe circuitul Red Bull Ring.
BMW M8 Moto GP are la bază versiunea de top a coupe-ului bavarez M8 Competition, dar a mai preluat și unele elemente de la bolidul de curse de anduranță M8 GTE, care participă în cursele de la Le Mans, precum eleronul imens de la posterior, scaunele sport și carcasa de siguranță. Ca și Safety Car, M8 Moto GP a fost dotat cu girofar pe plafon și sisteme de iluminare speciale la nivel de grilă, cu comenzi dedicate la bord.
Printre opționalele disponibile pentru coupe-urile de serie M8, noul model de siguranță are bifate sistemul de evacuare din titan și elementele aerodinamice exterioare cu o greutate redusă, livrate de divizia M Performance. Unitatea de propulsie nu a suferit schimbări – M8 Moto GP este propulsat de benzinarul V8 de 4.4 litri, ce livrează 625 CP.
Noul BMW M8 nu este primul automobil de siguranță participant la cursele Moto GP din gama bavarezilor, de altfel, or BMW are o istorie de colaborare de 2 decenii cu cea mai prestigioasă cursă cu motociclete, timp în care au fost alte 7 versiuni de automobile de siguranță, create pe baza modelelor de serie. Pe lângă Moto GP, BMW mai livrează o versiune Safety Car a coupe-ului hibrid i8 pentru cursele cu electromobile Formula E.
0
1,763
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!