Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Planificați o călătorie la București? Autoritățile locale vor introduce viniete pentru automobilele venite din afara orașului

15 August 2019 - 11:46
Redacţia PiataAuto.md
Autoritățile de la București planifică să introducă viniete pentru automobilele din afara orașului, ce planifică să tranziteze sau să călătorească prin capitala României. Vinieta va fi introdusă pentru automobilele din afara orașului, dar și cele înregistrate la București, care nu se încadrează în normele stabilite de poluare. Cei ce nu vor avea o vinietă se vor alege cu amenzi usturătoare.

Anunțul a fost făcut ieri de Primarul General, Gabriela Firea. Potrivit proiectului, de la 1 ianuarie 2020 mașinile care nu sunt înmatriculate în București dar planifică să tranziteze capitala vor putea călători doar după achiziția unei viniete. Măsura va fi aplicată, de altfel, și pentru mașinile înmatriculate în București, care nu corespund cel puțin normelor ecologice Euro 4.
Pentru automobilele înmatriculate în afara capitalei va fi aplicată vinieta electronică Oxigen-B la preț de 10 lei românești per zi. Pentru un an prețul vinietei va constitui 1,900 lei românești. Vehiculele înmatriculate în București sau județul Ilfov, dar care se încadrează în normele de poluare Euro 3, vor avea acces în centrul capitalei doar la achiziționarea vinietei electronice Oxigen-C, la preț de 75 lei/lună sau 900 lei/an. Totodată, automobilele cu grad sporit de poluare, care nu se încadrează în normele ecologice sau corespund normelor Euro 1 și Euro 2 nu vor avea acces în centrul capitalei.

Șoferii automobilelor vizate, care nu vor avea achiziționată o vinietă se vor alege cu amenzi cuprinse între 1,500 și 2,000 lei românești. Dacă proiectul va fi votat, acesta va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter