Porsche prezintă cele mai puternice versiuni Cayenne și Cayenne Coupe cu propulsie plug-in hybrid
13 August 2019, 10:21
Porsche prezintă în premieră mondială noile versiuni de top pentru Cayenne și Cayenne Coupe. În vârful gamei de motorizări s-a situat unitatea de propulsie plug-in hybrid cu performanțe uimitore și eficiență lăudabilă. Variantele de top au primit denumirea Cayenne Turbo s E-Hybrid și, respectiv, Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe. Să le descoperim în detaliu!
Noile versiuni combină benzinarul turboaspirat V8 de 4.0 litri, ce livreză 550 CP, cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte Tiptronic S, cu un motor electric de 136 CP, integrat în cutia de viteze, iar cuplul maxim oferit de noul sistem de propulsie constituie 900 Nm. În această ipostază ambele variante de caroserie pot accelera până la 100 km/h în doar 3.8 secunde, indicând o viteză maximă de 295 km/h.
Dar performanțele uimitoare nu reprezintă singurul avantaj când este vorba de un sistem de propulsie, or Cayenne și Cayenne Coupe cu noua motorizare plug-in hybrid indică și o eficiență lăudabilă, cu un consum mediu în regim mixt ce oscilează între 3.7 și 3.9 litri de benzină la 100 km, conform standardului de calcul NEDC.
Totodată, în regim 100% electric cele două SUV-uri pot parcurge până la 40 km și pot accelera până la viteza de 135 km/h fără participarea motorului termic, grație bateriei de 14.1 kWh, amplasate în podeaua portbagajului. Încărcarea bateriei de la o priză de 2.7 kW are loc în 2.4 ore.
Odată cu premiera versiunilor de top Turbo S E-Hybrid, noul Cayenne Coupe se alege cu versiunea incipientă E-Hybrid, preluată de la Cayenne, cu benzinar V6 de 3.0 litri, ce livrează în tandem cu motorul electric 462 CP și 700 Nm și poate parcurge până
la 43 km în regim 100% electric. În această ipostază Cayenne Coupe poate accelera până la 100 km/h în 5.1 secunde (5.0 secunde cu pachetele de performanță bifate, ce rezultă într-o greutate proprie mai mică) și indică o viteză maximă de 253 km/h.
Porsche Cayenne E-Hybrid indică, de altfel, un consum mediu de doar 3.1-3.2 litri de benzină la 100 km/h conform standardului NEDC.

Porsche a dat startul comenzilor pentru noile versiuni hibride Cayenne
și Cayenne Coupe. Astfel, Cayenne E-Hybrid are un preț de start de 91,684 euro în Germania, pe când coupe-ul cu aceeași unitate de propulsie va costa cel puțin 95,968 euro, inclusiv taxe. Variantele de top Turbo S E-Hybrid
sunt disponibile cu un preț de pornire de 172,604 euro, în cazul Cayenne, și 176,293 euro în cazul Cayenne Coupe, inclusiv taxele și pachetele de performanță Sport Chrono incluse standard.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
3,016
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!