Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche prezintă în detaliu interiorul noului Taycan. Tot ce trebuie să știți despre habitaclul viitorului electromobil

23 August 2019 - 10:37
Redacţia PiataAuto.md
După ce cu câteva zile mai devreme Porsche și-a tachinat fanii cu o primă imagine de la interiorul viitorului Taycan, astăzi germanii prezintă în detaliu planșa de bord a noului său electromobil. De altfel, Taycan a beneficiat de o structură familiară a planșei de bord, care pare a fi inspirată de la actuala generație Panamera. Spiritul tehnologiei se face, însă, resimțit în detalii, iar Taycan este lipsit de comenzile tradiționale aproape în totalitate.
Noua generație Porsche Panamera ne-a surprins cu un interior digitalizat, pe care am avut ocazia să-l descoperim în cadrul testului drive de acum 2 ani. Electromobilul Taycan, de altfel, va avea nu doar o siluetă inspirată de la Panamera, dar și o planșă de bord familiară. Însă această distanță de peste doi ani dintre cele două premiere atestă și avansul enorm realizat de germani la nivel de ambianță interioră. Etajarea bine gândită și ergonomia sunt caracteristice, astfel, și interiorul noului Taycan, însă aici domină digitalizarea.
Porsche Taycan a fost lipsit aproape în totalitate de comenzi tradiționale, locul acestora fiind preluat de comenzile tactile cu feedback la accesare. La interiorul unui electromobil nu își au loc cadranele de bord tradiționale, iar în cazul Taycan locul acestora este preluat de un ecran imens de 16.8 inch, cu întreg setul de informații necesare șoferului și chiar mai mult. Ecranul este segmentat în 3 + 2 secțiuni ajustabile după placul șoferului, unde pot fi afișate recomandările sistemului de navigație, iar cu regimurile Map mode și Full Map mode cadranele sunt înlocuite cu o hartă amănunțită. Regimul Pure mode este rezervat puriștilor, cu un minim necesar de informații. Mai mult, ecranul de bord al șoferului dispune de comenzi tactile pe extremități, prin intermediul căruia pot fi acționate luminile exterioare și are loc selectarea regimului de rulare. Clienții vor putea alege dintre un volan standard și un volan sport, cel din urmă având comenzi de selectare a regimului de condus incluse.
Consola centrală este dominată de un ecran al sistemului multimedia de 10.9 inch, urmat de un ecran tactil pe tunelul central, de 8.4 inch, prin intermediul căruia cei de la interior vor putea seta sistemul de climatizare și, mai nou, comenzi pentru sistemul de navigație – cei de la bord vor putea "scrie" pe ecran locul de destinație pentru sistemul de navigație. Opțional va fi oferit un alt ecran de 10.9 inch, ce va dubla afișajele sistemului multimedia, dedicat pasagerului față – astfel acesta nu va putea naviga "jungla" electronică a lui Taycan fără a crea incomodități șoferului. O altă opțiune este ecranul tactil de 5.9 inch, rezervat pentru pasagerii spate.

Premiera noului Porsche Taycan va avea loc peste două săptămâni, la 4 septembrie 2019. Rămâneți aproape pentru a descoperi primul supercar electric al germanilor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter