Premieră: Porsche Macan Turbo debutează cu un benzinar turboaspirat nou cu surplus de 40 CP

La un an de la debutul mondial al versiunii facelift Porsche Macan germanii lansează varianta actualizată a celei mai performante motorizări – Macan Turbo. Crossover-ul a beneficiat de un surplus de putere și se alătură versiunilor Macan și Macan S. Să vedem ce au pregătit germanii pentru vârful de gamă.
Vechea unitate V6 de 3.6 litri, utilizată de Macan Turbo pre-facelift a fost pensionată. Actualizarea aduce crossover-ului noul propulsor biturbo V6 de 2.9 litri, ce livrează 440 CP și 550 Nm (+40 CP), disponibil în prezent pentru modelele Cayenne și Panamera. Noul motor se cuplează, însă, la vechea cutie robotizată PDK cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe ambele punți.
Cu un surplus de putere de 40 CP și cuplu maxim similar, Macan Turbo facelift a devenit mai dinamic în accelerație decât predecesorul cu 0.3 secunde, executând exercițiul 0-100 km/h în 4.5 secunde. Pachetul Sport Chrono poate reduce acest timp până la 4.3 secunde. Viteza maximă constituie acum 270 km/h (+4 km/h).
Precum și anterior Macan Turbo se va distinge de motorizările incipiente cu elementele aerodinamice exterioare, printre care bara de protecție față cu incizii de aer mai generoase și un eleron dublu pe hayon. Standard pentru Macan Turbo sunt prevăzute jantele de 20 țoli și sistemul performant de frânare Porsche Surface Coated Brake (PSCB). Cei de la interior vor fi răsfățați de sistemul audio Bose cu 14 difuzoare și tapiserie exclusivă pentru scaunele sport. Opțional pentru Macan Turbo pot fi bifate suspensia pneumatică și sistem de frânare cu discuri carbon ceramice.
Premiera publică a noului Porsche Macan Turbo facelift va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt în câteva săptămâni, iar ulterior germanii vor deschide comenzile pentru SUV-ul actualizat în Europa.
1
1,607
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!