Premieră: Volkswagen T-Roc debutează în versiunea decapotabilă Cabriolet

Volkswagen suplinește gama de SUV-uri compacte cu o versiune cu totul specială – T-Roc Cabriolet. Modelul de serie, derivat din conceptul cu aceeași denumire debutat cu un an mai devreme, vine cu o caroserie cu 2 uși și un plafon pliabil textil, iar germanii au introdus modificări consistente la nivel de caroserie, pentru siguranță maximă și limbaj stilistic expresiv.
Pe lângă podeaua și chenarul parbrizului fortificate, T-Roc Cabriolet se distinge de versiunea standard cu 5 uși cu un ampatament mărit cu 40 mm, pentru a oferi suficient loc la bord pentru bancheta spate și mecanismul de acționare a acoperișului pliabil. Astfel, versiunea decapotabilă T-Roc are un ampatament de 2,630 mm și o lungime totală de 4,268 mm, cu 34 mm mai mare decât în cazul versiunii cu 5 uși.
Acoperișul pliabil poate fi acționat prin intermediul unui buton, ce și-a făcut loc pe tunelul central, dar și prin intermediul comenzii dedicate de pe cheia crossover-ului. Procesul de retractare durează 9 secunde și poate fi acționat la viteze de până la 30 km/h.
Lista motorizărilor disponibile pentru Volkswagen T-Roc Cabriolet include două motoare pe benzină din seria TSI, preluate de la versiunea standard T-Roc. Este vorba despre unitatea incipientă cu 3 cilindri, de 1.0 litri, ce livrează 115 CP, urmată de unitatea 1.5 TSI, cu 4 cilindri, ce dezvoltă 150 CP. Standard motoarele se cuplează la cutia manuală cu 6 trepte, iar opțional pentru motorizarea de top este disponibilă cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte. Cel puțin inițial, T-Roc Cabriolet va fi oferit doar în variante cu roți motrice față, deși versiunea cu 5 uși T-Roc poate avea tracțiune integrală.
Pentru un design exterior mai condimentat clienții pot bifa pachetul R-Line în lista opționalelor, ce include elemente decorative mai agresive și jante de 19 țoli, în schimbul celor standard de 17 țoli. Sistemul audio standard poate fi substituit de sistemul opțional BeatsAudio de 400 watt cu 12 difuzoare. Totodată, T-Roc Cabriolet este prima versiune din gamă, oferită cu sistemul multimedia MIB3.
Premiera publică Volkswagen T-Roc Cabriolet va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an, iar lansarea pe piață va avea loc abia în primăvara 2020. Volkswagen anticipează vânzări de circa 20 mii unități T-Roc Cabriolet anual, având la bază succesul versiunii cu 5 uși, care timp de 2 ani de la lansare a înregistrat vânzări de 360 mii unități!
0
2,383
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!