Premieră mondială: noul Mercedes-Benz EQV, cel de-al doilea membru din gama electrică EQ

Mercedes-Benz prezintă primul monovolum premium cu propulsie electrică și cel de-al doilea membru al familiei electrice EQ – noul EQV! Derivat din conceptul cu aceeași denumire, monovolumul debutează în premieră mondială în versiunea de serie, în ipostaza în care va fi lansat pe piață alături de SUV-ul EQC. Să vedem ce au pregătit germanii pentru familiile ce-și doresc mai mult spațiu și practicism, dar și un sistem de propulsie de ultimă oră, electric.
La nivel de design exterior Mercedes-Benz EQV nu se distinge prea mult de un V-Class echipat cu motor tradițional cu ardere internă. Principalele modificări au revenit părții frontale, unde calandrul a fost înlocuit cu un element decorativ inspirat de la SUV-ul EQC, iar clienții vor mai putea alege dintre câteva seturi originale de jante de 18 țoli. La alegere vor fi disponibile două versiuni de caroserie: cu o lungime de 5,140 mm sau 5,370 mm, însă ambele vor indica o greutate totală de până la 3.5 tone.
La interior proprietarii noului EQC, comparativ cu cei ce vor opta pentru un V-Class cu combustie internă, vor beneficia de noul sistem sofisticat de infotainment MBUX, cu ecran generos de 10 inch, comenzi vocale și tactile.
Mercedes-Benz EQV debutează cu o singură versiune, disponibilă inițial, cu indicile EQV 300. În această ipostază monovolumul este propulsat de un motor electric, capabil să dezvolte 204 CP și un cuplu maxim de 362 Nm, transmis pe puntea față. Germanii nu au dezvăluit caracteristicile dinamice, dar au relatat că monovolumul electric poate accelera până la viteza maximă de 160 km/h.
Deși a fost dezvoltat pe baza versiunilor V-Class cu propulsoare termice, noul EQV are un set generos de baterii de 100 kWh, situate în podeaua monovolumului, iar amplasarea nu a redus din spațiul oferit la interior – EQV poate adăposti la bord 6, 7 sau 8 persoane, în dependență de versiunea aleasă.
Din capacitatea de 100 kWh, motorul electric va utiliza cel mult 90 kWh – această energie este suficientă pentru o autonomie de până la 405 km cu un singur plin, într-un regim de condus mai lejer. De la o priză clasică Mercedes-Benz EQV poate fi încărcat în proporție de 100% într-un timp de 10 ore, pe când la o stație de încărcare rapidă încărcarea de la 10% la 80% va avea loc în mai puțin de o oră.
Producția noului EQV va demara la uzina germanilor din Spania, unde în prezent se produc variantele standard V-Class. Lansarea pe piața europeană va avea loc la începutul anului 2020, iar primele unități vor fi livrate până în vara anului viitor. Germanii nu au afișat deocamdată prețurile exacte, însă se anticipează că EQV va costa cel puțin 70 mii euro, aproape de două ori mai mult decât versiunea incipientă V-Class, care are un preț de pornire de circa 37 mii euro.
0
363
GALERIE FOTO (72 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!