Premieră triplă la Mercedes-Benz: germanii prezintă versiunile plug-in hybrid A-Class și B-Class

Mercedes-Benz lansează în premieră mondială versiuni cu sisteme de propulsie plug-in hybrid pentru două modele compacte – A-Class și B-Class. Cele două modele eco-friendly indică performanțe lăudabile grație benzinarului turboaspirat de sub capotă, dar și o eficiență și autonomie remarcabile grație bateriilor generoase.
Sistemul de propulsie plug-in hybrid ce va sta la baza monovolumului B-Class, hatch-ului și sedanului A-Class utilizează benzinarul turboaspirat de 1.33 litri care, acompaniat de un motor electric, livrează 218 CP și un cuplu maxim uimitor de 450 Nm. Motorul termic se cuplează la cutia automată cu dublu ambreiaj și 8 rapoarte.
Cu noul sistem de propulsie Mercedes-Benz A 250 e poate atinge viteza de 100 km/h în doar 6.6 secunde, în timp ce sedanul cu același indice execută exercițiul similar în 6.7 secunde. Cel mai lent în acest trio este monovolumul B-Class, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.8 secunde. Totodată, în regim 100% electric cele trei modele pot accelera până la 140 km/h, în timp ce viteza maximă este limitată la 235 sau 240 km/h.
Eficiența și autonomia în regim electric vor determina cele trei modele plug-in hybrid. Hibridele cu indicile 250 e utilizează o baterie de 15.6 kWh, capabilă să asigure o autonomie de până la 68 km în regim 100% electric hatch-ului A-Class, de până la 69 km în cazul sedanului, și până la 67 km în cazul monovolumului B-Class. De altfel, autonomia excelentă ar putea transforma cele trei hibride în niște electromobile urbane, or bateriile pot fi încărcate de la prize casnice și prize de încărcare rapidă. Astfel, de la o sursă de încărcare cu curent alternativ viteza maximă de încărcare este de 7.4 kWh, fiind prevăzută o încărcare de la 10% la 100% în o oră și 45 minute, în timp ce alimentarea de la o sursă cu curent continuu permite suplinirea rezervelor de energie de la 10% la 80% în doar 25 minute.
Consumul mediu în regim mixt indicat de cele 3 hibride este unul record de mic în clasă. Mercedes-Benz A 250 e va indica un consum de combustibil cuprins între 1.4 și 1.5 litri de benzină la 100 km de parcurs, în timp ce sedanul va consuma circa 1.4 litri de benzină, iar B-Class va indica un consum cuprins între 1.4 și 1.6 litri de benzină.
Livrările Mercedes-Benz A-Class și B-Class cu indicile 250 e vor demara până la sfârșitul acestui an. Sedanul și Hatch-ul A-Class pot fi deja comandate în Germania la un preț de pornire de 36,944 euro și, respectiv, 37,301 euro. Prețurile pentru B-Class PHEV vor fi anunțate mai târziu.
0
2,007
GALERIE FOTO (34 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!