Primul SUV electric din gama Audi primește o versiune incipientă - e-tron 50 quattro

Germanii lansează o versiune mai accesibilă pentru primul SUV electric din gamă. Noua motorizare poartă denumirea e-tron 50 quattro și vine să cucerească cu un preț mai atractiv clienții, ce simt necesitatea de o autonomie mai mare, or până în prezent constructorul oferea o singură versiune – 55 quattro.
După cum sugerează și denumirea, noul e-tron 50 quattro este echipat cu două motoare electrice, amplasate pe cele două punți, ce dezvoltă cumulativ 313 CP și 540 Nm cuplu maxim. Amintim că varianta de top, e-tron 55 quattro, are la activ 360 și 561 Nm. Astfel, diferența nu este crucială. În noua ipostază e-tron poate accelera până la 100 km/h în doar 7 secunde, viteza maximă fiind limitată la 190 km/h.
La nivel de baterie și autonomie diferența este, totuși mai mare. Noua versiune are inclusă o baterie cu o capacitate de 71 kWh, ce asigură o autonomie de 300 km, conform standardului WLTP, sau cu peste 100 km mai puțin decât poate parcurge varianta de top, cu baterie de 95 kWh – 417 km.
Germanii nu au anunțat termenii apariției pe piață a noului e-tron 50 quattro, însă cel mai probabil comenzile vor putea fi plasate până la finalul acestui an, iar partea avantajoasă pentru clienți va fi prețul mai accesibil al noii versiuni, care nu a fost anunțat deocamdată.
0
1,900
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!