Rupert Stadler, fostul CEO Audi, a ajuns pe banca acuzaților în dosarul Dieselgate

Fostul CEO Audi, Rupert Stadler, are statut de învinuit pe cazul Dieselgate – anunțul a fost făcut de procurorii germani, care au și specificat acuzațiile care aduse omului de afaceri. Astfel, Stadler este învinuit de certificare falsă a modelelor și practici publicitare ilegale.

Scandalul Dieselgate este încă departe de sfârșit – după ce Volkswagen a suportat cheltuieli de miliarde în urma sancțiunilor aplicate și campaniilor de rechemare a modelelor vizate pentru înlăturarea soft-ului de trișare a emisiilor, însă ecourile scandalului se fac resimțite și acum, or mai mulți foști manageri de rang înalt din cadrul Concernului german își așteaptă sentința.
Rupert Stadler a fost arestat în vara anului 2018, după ce a petrecut 4 luni după gratii pentru a nu avea posibilitatea de a distruge probe importante în cadrul dosarului. Imediat după arest, Stadler a fost suspendat din funcția de CEO Audi, iar după un an procurorii au numit acuzațiile aduse omului de afaceri. Potrivit procurorilor, Rupert Stadler cunoștea despre ilegalitățile comise la nivel de Concern, dar nu a contribuit la prevenirea acestora și nu a interzis comercializarea modelelor cu soft special pentru trișarea emisiilor. Nu se cunoaște, însă, ce pedeapsă riscă fostul CEO Audi.
0
1,167
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!