SEAT prezintă primul plug-in hybrid din gamă pe baza SUV-ului Tarraco. Toate detaliile

SEAT prezintă în premieră mondială versiunea plug-in hybrid Tarraco – SUV-ul devine, astfel, primul PHEV din gama constructorului din Spania și, fiind o "rudă" apropiată pentru Skoda Kodiaq, dezvăluie informații despre substratul tehnic al viitorului SUV plug-in hybrid ceh. Totodată, SEAT a pregătit și un pachet de modificări sport cu versiunea Tarraco FR.
Sistemul propulsie ce combină motorul termic cu cel electric este similar, de altfel, celui de pe proaspătul Skoda Superb iV și, respectiv, Volkswagen Passat GTE. SUV-ul SEAT utilizează benzinarul turboaspirat 1.4 TSI și un motor electric, cuplat la cutia robotizată DSG cu 6 rapoarte. Cuplul maxim este identic, de 400 Nm, în timp ce puterea maximă atinge 245 CP, cu 27 CP mai mult decât în cazul lui Superb iV.

Motorul electric este alimentat de la un set de baterii de 13 kWh, capabil să asigure o autonomie de circa 50 km în regim 100% electric. Bateria este situată, de altfel, sub bancheta spate a SUV-ului, ceea ce face imposibilă distribuția cuplului pe puntea spate prin intermediul transmisiei, iar în lipsa unui motor electric pe puntea spate, Tarraco PHEV are roți motrice față.
Puterea generoasă disponibilă pentru Tarraco promite caracteristici dimanice lăudabile – SUV-ul plug-in hybrid poate accelera până la 100 km/h în 7.4 secunde, aceasta fiind și cea mai dinamică motorizare disponibilă pentru Tarraco. Viteza maximă este limitată la 217 km/h.

Indicile "FR" din denumire sugerează un caracter sport pentru versiunea plug-in hybrid Tarraco, însă elementele aerodinamice mai agresive vor fi disponibile opțional și pentru motorizările echipate doar cu motoare termice. Pachetul FR aduce pentru Tarraco aripi laterale evazate grație inserțiilor din plastic mai generoase, eleron de dimensiuni mai mari pe partea de sus a hayonului, jante originale de 19 și 20 țoli și suspensie resetată. La nivel de ambianță interioară versiunile FR se vor distinge de celelalte variante Tarraco cu volan și scaune față sport, dar și elemente decorative originale.
Odată cu lansarea versiunii Tarraco FR și motorizării plug-in hybrid SEAT introduce câteva actualizări tehnice importante, care ulterior vor fi disponibile și pentru celelate versiuni ale SUV-ului. Printre acestea se enumeră sistemul multimedia actualizat, cu ecran de 9.2 inch nivelele de echipare de top și comenzi tactile cu ecran dedicat pentru sistemul automat de climatizare.

SUV-ul SEAT Tarraco în noile ipostaze va fi expus în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie a acestui an, iar vânzările în Europa vor demara abia în prima jumătate a anului viitor. SEAT Tarraco plug-in hybrid pune bazele electrificării gamei constructorului din Spania, care planifică să lanseze 6 modele electrificate noi până la finalul anului 2020.
0
4,658
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!